Sendikal Platform, geçtiğimiz yıl düzenledikleri çalıştayda hazırlanan, siyasi ve ekonomik hayata ilişkin 90 maddeden oluşan önerilerin yer aldığı sonuç bildirgesini milletvekillerine dağıtılmak üzere Cumhuriyet Meclisi’ne sundu. 
Sendikal Platform üyeleri bugün Cumhuriyet Meclisi’ne giderek bir süre izleyici koltuklarından oturumu izledi. Daha sonra basına açıklama yapıldı. 
Platform adına basın açıklamasını yapan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, hükümetin imzaladığı KKTC-TC ekonomik protokolünü eleştirerek, protokolün elektrik, telefon, hayat pahalılığı gibi farklı konularla ilgili her şeyi içerdiğini belirterek, “O zaman yasa yapmanın Meclis toplamanın anlamı yok” dedi. 
Protokolü tümüyle reddettiklerini söyleyen Bıçaklı, Anayasal ve yasal haklarını kullanarak protokolün uygulanmasına engel olacaklarını kaydetti. 
Protokolü eleştirmeleri üzerine önerilerin sorulduğunu dile getiren Bıçaklı, sorunlara ülkeyi yönetenlerin çare bulması gerektiğini buna rağmen Sendikal Platformun geçen yıl ekonomi ve siyasi yaşama ilişkin çalıştay düzenleyerek önerilerini ortaya koyduğunu belirtti. 
Bıçaklı, ortaya çıkan 90 maddelik sonuç bildirgesinin, bugün, Cumhuriyet Meclisi’ndeki 50 milletvekiline dağıtıldığını söyledi. 
KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan protokolde yer alan ve halkı yok edecek noktaya getirecek çalışmalara karşı duracaklarını belirten Bıçaklı, “Bugün buraya bu mesajı vermeye geldik” dedi.