UBP kurultayına yönelik iç kavga iki bakanın görevden alınmasının ardından, gerilim özel sektöre  de yansımaya başladı. Başbakan İrsen Küçük'e destek vermeyen özel sektörlerin tespit edilerek, resen vergi cezasıyla tehdit edildiği ileri sürüldü.

Ramazan Ayı'ndaki iftar yemekleri, istihdam vaatleri ve makam arabalarının kurultay için kullanılmasının ardından vergi sistemi de kurultaya alet edildi. UBP tabanından olup Ahmet Kaşif’e destek veren iş adamlarına yönelik sistematik vergi operasyonu başlatıldı. Son birkaç gündür, kurultay karargahında belirlenen iş yerlerine birbiri ardına baskın denetimler yapılıyor.


Örgütler tepki hazırlığında


KDV, kurumlar ve gelir vergisi beyanlarını zamanında yapıp vergilerini düzenli olarak ödeyen ve beyanname konusunda çok hassas olan birçok şirketin sırf politik maksatlarla baskı altına alınmaya çalışılması “Yok artık, vergi sistemi de mi kurultaya alet ediliyor” tepkisini doğurdu. 
İş dünyası, UBP Kurultayındaki duruşlarına göre iş yerlerinin baskı altına alınıp, siyasi yıldırma amacıyla düzenlenen vergi baskınlarıyla ilgili infial içinde. İş dünyasının ve örgütlerinin kısa bir süre sonra vergi denetimlerinin kurultaya alet edilip siyasi bir operasyona dönüştürülmesi ile ilgili ciddi tepki koymak için görüşmeler yapıyor.