“HİKAYEM” KİTABININ GELİRİ KANSERİN ERKEN TANISI VE TEDAVİSİNDE KULLANILAN CİHAZLARIN TEMİNİ İÇİN DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NE BAĞIŞLANACAK

Kanser tedavisi gördüğü sürede yazdığı günlükleri “Hikayem” adıyla kitaplaştıran Neriman Atai Şemiler, kitabın satışından elde edilen geliri kanserin erken tanı ve tedavisinde kullanılan cihazların temini için Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne bağışlayacağını açıkladı.

Tabipler Birliği’nden verilen bilgiye göre, Neriman Atai Şemiler’in Telsim Vodafone ve Propertync Dergisi sponsorluğunda yayımlanan kitabının tanıtımı bugün Lefkoşa’da Rüstem Kitabevi’nde gerçekleşti. 

Etkinlikte konuşmalar yapıldı.

GÜRKUT

Şemiler’in doktoru, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi Hekimi ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Özlem Gürkut, kitabın satışının bağış kampanyasına dönüştürülmesi için gerekli yasal işlemleri başlattıklarını söyledi.

Gürkut, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği öncülüğünde yürütülecek bağış kampanyası ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne meme kanserinin erken tanısında ve taramada kullanılmak üzere mamografi cihazı bağışlamak istediklerini söyledi. 

Gürkut, Şemiler’in yazdıklarını okumanın kendisine kanser tedavisine sağlıkçı değil hasta gözünden bakabilme şansı verdiğini de belirtti.

Özlem Gürkut, “Günlük kaygılar ve kavgalar içinde daha hızlı bir araba, daha yeni bir telefon sahibi olmaya çalışırken hayat bize kötü sürprizler yapabiliyor. Kanser de bunlardan biri. Kanserle başlayan süreç hayatta bizim için neyin önemli olduğunu, kim olmak istediğimizi anlamamıza ve bu süreçten güçlenerek çıkmamıza vesile olabiliyor. Neriman Atai Şemiler bu süreci güçlenerek bitirenlerden” dedi.

TANPINAR

Hikayem kitabının basımına sponsor olan ve kampanya iletişim desteğini de sağlayacak olan Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, birçok kitap tanıtımında bulunduğunu, hiç bu kadar sıcak ve sevgi dolu bir ortam görmediğini vurguladı. Kitabın sponsorluğunu Propertync Dergisi ile birlikte üstlenmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Tanpınar, Şemiler’e bu fırsatı kendilerine verdiği için teşekkür etti.

ŞEMİLER

Kitabın yazarı Neriman Atai Şemiler, “Küçücük bir tümörle başlayan yolculuğum, sizlerle sevgi yumağına dönüştü, hepinizi çok seviyorum. Tedavim boyunca hepiniz yanımdaydınız. Çok teşekkür ederim” dedi.

Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji servisinde iyi bir sistem, güler yüzlü, çalışkan bir ekip olduğunu belirten Şemiler, bu servise nasıl katkıda bulunabileceğini düşünürken doktoru Özlem Gürkut’un günlüklerini kitaplaştırma konusunda kendisini yüreklendirdiğini anlattı.

Kitabını birçok arkadaşının okuduğunu, olumlu görüşler bildirdiğini ifade eden Şemiler, sponsorlara ve kitabın basımında emeği geçenlere teşekkür etti.