Seks Köleliği'ne Göz Yummak Bir İnsanlık Suçudur!


''insan Trafiği'' yoksul insan gruplarını köleleştiren; onların emeklerini ve bedenlerini sömürmek üzere bir ülkeden başka bir ülkeye taşıyan ve satan organize suç gruplarının yaptığı insanlık dışı ticaretin adıdır. Birleşmiş Milletlerin verilerine göre bugün ülkelerinden, ailelerinden ve sevdiklerinden tamamen koparılarak köleleştirilen 2,5 milyon insanın 1 milyonunu seks kölesi yapılan kadınlar oluştırmaktadır. Sex kölesi yapılan kadınlar kimlik ve seyahat belgeleri ellerinden alınarak, borçlandırılarak, dayak, tecavüz ve işkence yoluyla bedenlerini satmaya zorlanmakta ve her türlü insan hakkından mahrum bir hayat sürmeye itilmektedirler.

 


Bu insanlık suçu ülkemizde de uzun bir süredir işlenmekte; ''konsomatris'' adı altında Gece kulüplerinde çalıştırmak üzere adaya getirilen kadınların maruz kaldığı sömürü görmezden gelinmektedir.
Seks kölesi yapılan ve kimlik belgelerine polis tarafından el konulan kadınların yaşadığı cinsel, ekonomik ve fiziksel şiddet, devletin gereken yasal düzenlemeleri yapmaması, mahkemelerde adil kararlar vermemesi, bu suça ortak olup yardım ve yataklık etmesi ile pekiştirilirken, toplum da bu insanlık suçuna karşı yeterince ses çıkarmamaktadır.
Geçtiğimi

 


Bizler bu insnlık suçunun artık son bulmasını isteyen sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve aktivist gruplar olarak '' Seks Köleliğine Dur!'' demek için bir araya geldik. Gece klüplerinde ''konsomatris'' adı altında çalıştırılan kadınların maruz kaldığı insan hakları ihlalleri ve şiddet, sadece onların değil bizim de sorunumuzdur. Dili, dini, ırkı, milliyeti ve sınıfı ne olursa olsun, her insanın adil ve eşit koşullarda yaşamaya ve çalışmaya hakkı vardır ve bu hak hiçbir güç tarafından ihlal edilemez. Bizler Kıbrıs'ın kuzeyindeki rejimin elleriyle yürütülen bu insanlık suçunun farkında olduğumuzu yineleyerek yapılan ikiyüzlülüğe karşı isyanımızı haykırıyor ve SEX KÖLELİĞİNE GÖZ YUMMAK BİR İNSANLIK SUÇUDUR diyoruz!

 

 


KTÖS, KTAMS, KTOEÖS, DAÜ-BİR SEN, YKP-FEM, FEMA, BARAKA, Kuir Kıbrıs Derneği, POST Araştırma Enstütüsü, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, Yurtsever Kadınlar Birliği, Devrimci Komünist Birlik, BKP Kadın Meclisi, Kıbrıs Türk İnsan Hakları Vakfı, Mülteci Hakları Derneği, Kıbrıs Sosyalist Partisi