Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren SEK Sendikası, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (Türk-Sen) ziyaret etti.

Ziyaretten sonra basına açıklama yapan Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, SEK ile 55 yıldır işbirliği içinde olduklarını ifade ederek, birlikte Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çalışanların sorunlarına çare bulmaya çalıştıklarını anlattı.

Bıçaklı konuşmasında Türk-Sen ve SEK’in uluslararası sendikal federasyonlarına üye olduğunu da hatırlatarak, bu federasyonların toplantılarına birlikte katılacaklarını söyledi.

Bugünkü toplantılarında 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yapacakları çalışmaları, İngiliz Üslerinde çalışan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların sorunlarını, Güney Kıbrıs’ta çalışarak emeklilik hakkı elde eden Kıbrıslı Türklerin sorunlarını ele aldıklarını ifade eden Bıçaklı, her iki tarafta özelleştirmelere karşı beraber eylem yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bıçaklı, adada kalıcı çözüme ulaşmak için her iki liderin ortaya koyduğu çabayı desteklediklerini dile getirerek, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için de işbirliği yapacaklarını anlattı.

MOISEOS

SEK Genel Sekreteri Nikos Moiseos da yaptığı konuşmada, Kıbrıs görüşmelerinin başladığı bu dönemde Türk-Sen’le işbirliklerinin her zamankinden daha önemli hale geldiğini ifade etti.

Moiseos, işbirliği yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.