Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) 4 Aralık 2011’de yapılan nüfus ve konut sayımında görev yapan sayım memurlarının paralarının ödenmemesi nedeniyle Maliye Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

UBP’ye “Pinokyo” temalı pankartla benzetme yapılan eylemde basına açıklama yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, UBP’nin yalanlara dayalı siyasetini sürdürdüğünü ve bu yalanlara kendisini de inandırdığını söyledi.

Kaptan, iki buçuk yıldan beri UBP’nin yaptıklarıyla adeta “greve itildiklerini” söyleyerek, bir an önce UBP’nin görevi terk edip gitmesi gerektiğini savundu.

Kaptan, bu şekilde halkın UBP’yi sadece “kötü yöneticiler” olarak hatırlayacağını, aksi halde sürecin UBP’yi “halkın düşmanı” ve “Kıbrıs Türkü’nün yok oluşunun sorumlusu” yapacağını iddia etti.

Şu an ülkede her şeyin UBP kurultayına endekslendiğini söyleyen Kaptan, “Sanki 22 Ekim gelmeyecek, veya sanki 22 Ekim’de yeni bir yönetim gelecekmiş gibi davranılıyor” ifadelerini kullanarak, halkın geleceği, gençlerin göç etmemesi ve Kıbrıs Türk halkının yok olmaması mücadelesini verdiklerini söyledi.

BENGİHAN

KTAMS tarafından hazırlanan yazılı bildiriyi Genel Sekreter Güven Bengihan okudu.

Bengihan, 4 Aralık’ta yapılan nüfus sayımı sonrası aradan 10 ay geçmesine rağmen sayımda çalışan binlerce kamu çalışanının ödenmediğini kaydetti.

KTAMS’ın hukuk yoluna başvuracağını belirtmesi üzerine Maliye ve DPÖ yetkililerinin sendikayı acil toplantıya çağırdığı ve çalışanların 1 hafta içinde ödeneceği taahhüdünün verildiğini söyledi.

Üzerinden 2 haftalık süre geçmesine rağmen UBP’nin verdiği sözü tutmadığını söyleyen Bengihan, söz konusu kaynağın Maliye’ye aktarılmasına rağmen paranın nereye kullanıldığının soru işareti oluşturduğunu kaydetti.

Bengihan, “UBP hükümetinin daha önce  verdiği birçok söz gibi bu sözünü de tutmaması ile UBP hükümetinin temsilcilerinin söylediği yalanlar Pinokyo’nun burnu gibi büyümüştür. Eğer Pinokyo gibi olsalardı, UBP hükümeti yetkililerinin burnu nereye kadar uzardı çok merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

KTAMS’ın açtığı pankartta, “Pinokyo UBP’nin sözleri: Sayım paraları haftaya ödeniyor, ekonomi uçuyor, halkın refahı arttı, emeklilerden vergi alınmayacak, elektrik özerkleştirilecek, KTHY yaşatılacak” ifadeleri yer aldı.