Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) İskele Belediye Başkan adayı Bilen Sayılı Bozkırlı ve belediye meclis üyesi adayları, dün Aygün köyünü ziyaret etti.

Bozkırlı ve ekibine, Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu, eski Çalışma Bakanı Sonay Adem ve CTP MYK Üyesi Ali Gulle de eşlik etti.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu köylülere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'den gelecek su ile tüm KKTC'nin içme ve kullanma su sorununun çözüleceğini söyledi.

Sonay Adem de sorular üzerine, çalışma izinleri konusunun önemine dikkat çekerek, CTP-BG'nin bu konuyu yerli istihdamı engellenmeyecek şekilde düzenlemeye özen gösterdiğini ancak daha yapılması gereken şeyler olduğu belirtti.

Bilen Sayılı Bozkırlı ise konuşmasında, Aygün'ün de, İskele bölgesindeki diğer köyler gibi, sadece çöp toplayan ve hizmet getirmeyen bir belediyeyle karşı karşıya olduğunu savundu. Yapacağı sosyal, kültürel ve bölge ekonomisinin gelişmesine yönelik projeleri anlatan Bozkırlı, referanslarının bu projelerin benzerlerini büyük bir başarıyla uygulayan mevcut CTP-BG'li belediyeler olduğunu söyledi.