Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Birleştirilmiş Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı oy birliğiyle onayladı. 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda ilk sözü alan UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, çok önemli bir yasa tasarısının bugün yasallaştırılacağını ifade ederek, uzun zamandır engelli bireylerin önündeki engellerin kaldırılmış olacağını söyledi. 
Saner, bazı sıkıntıların çözümünde ülkedeki siyasi değişikliklerden dolayı geç kalındığını ifade ederek, bugün geçirilecek yasa ile engelli bireylerin yaşadığı barem sıkıntılarının aşılmış olacağını kaydetti. Saner, yasa tasarısı ile barem içi artışlarda eğitimi olmayan engellilerin de yaptıkları işlere göre değerlendirilip önlerinin açılmasının düzenlendiğini anlattı. 
Ersan Saner, bu yasa tasarısının engelli bireylere yapılan ve verilen en önemli desteklerden biri olacağına inanç belirterek, devletin yanı sıra özelde de engelli bireylerin haklarının korunup geliştirilmesi için adım atılması gerektiğini kaydetti.