Seçim sırasında olaylar yaşandı!

KKTC Anayasası ve Değiştirilmiş Şekliyle 5/1976 Sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasasına uygun olarak, ülke genelinde gerçekleştirilen “2014 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi ve Anayasa Değişikliği Halkoylaması” sırasında meydana gelen olaylar Polis Basın Subaylığı tarafından bildirildi.
Polis bültenine yansıyan olaylar şöyle verildi:

1. İnönü’de 124 numaralı sandıkta; Y.G. (E-42) ve Geçitkale’de 114 numaralı sandıkta M.Ö. (E-25), Dipkarpaz’da 19 numaralı sanıkta N.S. (E-24) ve Girne’de 100 numaralı sandıkta İ.A. (E-47), oy kullandıkları sırada cep telefonu ile kullanmış oldukları oy pusulasının fotoğrafını çekmek suretiyle seçim ve halk oylaması yasasına aykırı harekette bulunmuşlardır. Adı edilenler hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

2. Mehmetçik’de 49 numaralı sandıkta; O.G. (E-35), oyunu kullandıktan sonra, yaşlı annesinin oyunu kullanması için kabine girmek istemesi üzerine, sandık kurulu başkanının kendisine müsaade etmediği gerekçesi ile annesinin kullandığı oy pusulasını yırtmak suretiyle seçim ve halk oylamasına yasasına aykırı harekette bulunmuştur. Adı edilen hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

3. Mehmetçik’de 49 numaralı sandıkta; S.A. (E-34), gözleri bozuk olduğundan dolayı refakatçi yardımıyla oy kullanmasına izin vermediği gerekçesi ile sandık kurulu başkanına hitaben “bu gün oy verecem veya vermeyeceğim ama seni dışarıda her bulduğu yerde tokatlayacağım” sözlerini söylemek suretiyle sulh ve sükunu bozucu tavır ve harekette bulunmuştur. Adı edilen hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.