İskele'de 24 Eylül günü Veli Birliği'nin almış olduğu karar uyarınca veliler çocuklarını okula götürdü ancak derslere sokmadı. 2011 Yılında TC MEB tarafından yapılan okulda sorunlar bir türlü bitmek bilmedi.


Açılışı Ömer Dinçer yaptı

Açılışını T.C. MEB Ömer Dinçer'in yaptığı okula 2 yıldır hademe atanmadı. 2012 eğitim yılının 17 Eylül'de başlamasıyla İskele Maarif Anaokulu eğitim yılına eksiklerle ve sorunlarla başladı.


Çocuklarımız derse girmeyecek


Veli Birliği yaptığı ilk toplantıda okulun Hademe, İdari Kadro vb. sorunları çözümlenene kadar çocuklarını derslere koymama kararı ürettti.


"Okul hijyen değil"


Veli Birliği Sözcüsü Kemal Kurukafa yaptığı açıklamada okulda bir çok eksik olduğunu, idari kadronun olmadığını en önemlisi okulun hijyenik olmadığını çünkü temizliği yapacak bir hademenin okulda bulunmadığını belirtti. Veli Birliği'nin okulun sorunlarının kökten çözülünceye kadar çocuklarını derslere sokmama kararlılığında olduğunu belirten Kurukafa, bugün ilk uyarımızı yaptık umarım Bakanlık konunun ciddiyetini fark eder dedi.


Çarşamba günü değerlendirme yapılacak


Veli Birliği'nin  okulun sorunları çözülene kadar çocukları okula götüreceğini ancak derslere sokmayacaklarını, sorun çözülmezse de çarşamba günü bir değerlendirme yapıp değişik eylem türlerine başvuracağı bilgisi verildi.


Sınıflar boş kaldı


İskele Maarif Anaokulu'nda bugün sınıflar boş kalırken veliler ve çocuklar okulun önünde bekledi.