BARAKA FİLM ATÖLYESİ’NİN BEŞİNCİ ÜRETİMİ OLAN BELGESELDE, 1975’TE KURULAN VE KIBRISLI TÜRKLERİN ÜRETİM VE SENDİKAL MÜCADELE TARİHİNDE ÖNEMLİ YERE SAHİP SANAYİ HOLDİNG’İN ÖYKÜSÜ ANLATILIYOR

 Baraka Film Atölyesi’nce hazırlanan “Sanayi Holding” belgeseli, 17 ve 22 Şubat tarihlerinde Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gösterilecek.

Baraka Film Atölyesi’nin beşinci üretimi olan ve 39 yıl önce 17 Şubat 1975'te kurulan Sanayi Holding'in belgeselinin gala gösterimi 17 Şubat Pazartesi akşamı saat 19.00’da başlayacak. Belgesel 22 Şubat Cumartesi akşamı saat 19.00’da da tekrarlanacak.

Baraka’dan yapılan açıklamaya göre, “Sanayi Holding” belgeselinde, Kıbrıslı Türklerin üretim ve sendikal mücadele tarihinde önemli bir yere sahip olan Sanayi Holding’in öyküsü, ilk kez Baraka Film Atölyesi’nin kolektif çalışmasıyla sinemaseverlere ulaşmış olacak.

Dört aylık arşiv çalışması, iki aylık çekim ve iki aylık kurgu sürecinin ardından, tamamlanan belgeselde, Sanayi Holding’de farklı fabrikalarda çalışmış 13 emekçinin bireysel tanıklıkları yer alıyor.

Arşiv çalışmasında, Halkın Sesi, Yenidüzen, Dev-İş’in Sesi, Söz ve Bağımsızlık Yolu gibi gazetelerden yararlanılırken, Haspolat, Güzelyurt, Mağusa ve Lefkoşa’da faaliyet gösteren fabrikaların çekimleri de yapıldı

Belgeselde kullanılan “Yolda” isimli özgün müzik ise Baraka Müzik Topluluğu Sol Anahtarı tarafından hazırlandı.