Sahte Pasaportun Bedeli Ağır Oldu

 Güney Kıbrıs’ta üzerine kendi resmini yapıştırarak sahtelediği Litvanya pasaportu ile Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalışırken yakalan zanlı İgor Kuklin teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Memuru Mehmet Salih Yavuz olayla ilgili bulguları aktardı. Yavuz zanlı Igor Kuklın’in 26 Eylül saat 22.30 sıralarında Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’ta üzerine kendi resmini yapıştırarak sahtelediği Litvanya pasaportu ile ülkeye giriş yapmaya çalışırken yakalandığını söyledi. Rus uyruklu zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını, Pasaportun sahte olduğunun uzmanlar tarafından incelendikten sonra belirlendiğini söyleyen Polis zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesi, 15 bin TL nakdi kefalet yatırması ve 100 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.


......