Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da düzenlediği sahte emlak kiralama sözleşmeleriyle 12 öğrenciye ev kiralayan ve öğrencilerden 76 bin 494 TL para temin eden sahte emlakçı bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

Lefkoşa’da kurduğu “Heaven Island Exclusive Real Estate” isimli sahte emlak şirketi ile başkasına ait evleri sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden tanıtımını yaparak KKTC’ye okumak için gelen 12 öğrenciye kiralayan ve toplam 76 bin 494 TL para temin eden sahte emlakçı zanlı Ahmet Uğurlu Şanlıtürk hakkındaki soruşturma tamamlandı. Almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından “Sahte belge düzenleme” ve “Sahtekarlıkla para temin etme” suçlarıyla ilgili olarak bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Şanlıtürk, davaları görüşülünceye değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Cemil Ballıkara, zanlı Ahmet Uğurlu Şanlıtürk’ün yaklaşık yedi ay önce Lefkoşa Surlariçi’nde hiçbir resmi kurumdan onay belgesi bulunmayan “Heaven Island Exclusive Real Estate” isimli sahte emlak şirketini kuruduğunu belirtti. Zanlının kurmuş olduğu sahte emlak şirketi ile 2018 yılı Ekim, Kasım ve Aralık ayları içerisinde sorumluluğunda olmayan başkasına ait evleri Facebook üzerinden tanıtımını yaparak KKTC üniversitelerine okumak için gelen TC ve Yabancı uyruklu öğrencilere “sahte emlak kiralama” sözleşmesi hazırladığını belirten Ballıkara, zanlının bugüne kadar 12 öğrenciden toplam 76 bin 494 TL nakit para temin ettiğini açıkladı.

İş yerinde birçok sahte emlak kiralama sözleşmesi bulundu…

Tahkikat memuru Cemil Ballıkara, ilk şikâyetin polise 4 Aralık 2018 tarihinde geldiğini ancak zanlının tespit edilemediği için aranan şahıs ilan edildiğini söyleyerek, zanlının 18 Aralık 2018 tarihinde Girne’de Alagadi bölgesinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Zanlının Hamitköy ve Alagadi bölgesinde bulunan evleri ile Lefkoşa’da bulunan iş yerinde arama yapıldığını ifade eden Ballıkara, iş yerinde yapılan arama sonucunda birçok öğrenciye doldurulan sahte emlak kiralama sözleşmesinin tespit edildiğini açıkladı. Ballıkara, ayrıca zanlının Girne’de de benzer suçlardan dolayı Girne Polisi tarafından arandığını söyledi. Zanlının yakaladıktan sonra üç kişinin daha polise gelip ifade vereceğinin öğrenildiğini belirten Ballıkara, şikâyetçi sayısının artmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. Ballıkara, zanlının 12 öğrenciden temin ettiği 76 bin 494 TL nakit paranın ise bulunamadığını açıkladı.

2017 yılında da ayni suçlardan dolayı teminata bağlanmıştı…

Tahkikat memuru Cemil Ballıkara, zanlının 20 Ocak 2017 ve 29 Eylül 2017 tarihleri arasında aynı suçlardan dolayı tutuklandığını ve mahkeme tarafından teminatla serbest bırakıldığını açıkladı. Zanlının teminat şartlarına riayet etmediğini ve aleyhine 8 dava getirildiğini belirten Ballıkara, zanlının davaları görüşülünceye değin hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacak…

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay İnan, zanlı Ahmet Uğurlu Şanlıtürk’ün davaları görüşülünceye değin 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.