CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu, sahte belge olayında tutuklanan 2 kişiden birinin görevden alındığını, diğerinin ise alınmadığını belirterek, Başsavcılığın diğer kişinin de göreve dönmemesi için karar alınıp alınamayacağına bakması gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Mustafa Tokay için “iyi adamdır” demesinin sorgu sürecini etkilediğini öne süren Kalyoncu, olayın kısa sürede çözülmemesi halinde Eroğlu’na tepkilerinin büyüyeceğini söyledi.

Kalyoncu, Emir Emirkanı hakkında daha önce de kuraldışı iş yaptığı söylemleri bulunduğunu iddia ederek, hükümetin Emirkanı’yı Kamu Hizmeti Komisyonu’na atamasının başından yanlış olduğunu savundu.

Sahte belge olayı konusunda daha sonra Başbakan İrsen Küçük söz alarak konuştu.

Başbakan Küçük, sahte belge olayında kendisinin suç duyurusunda bulunduğunu ve Polis’in araştırmaya başladığını söyledi.

Başbakan Küçük, bu olayda Mustafa Tokay’ın son liman olmadığını, bir kalkan rolü oynayarak bazı kesimleri korumaya çalıştığını kaydederek, gerçeğin ortaya çıkması için tüm güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Başbakan Küçük, Mustafa Tokay’ın da görevden alınması gerektiğini ifade etti.

Sınavlar konusunda da ilk ihbarı kendisinin yaptığını söyleyen Küçük, komisyonun bu şekliyle hizmet vermeye devam etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Küçük, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yapısı itibarı ile yıllardan beri bozuk gittiğini, sınav sorularının dışarıya sızdırıldığını ama üyelerin hepsini de töhmet altında bırakmak istemediğini kaydetti.

Başbakan Küçük, Komisyonun yapısını tekelleştirmek istemediğini, bu nedenle yapıyı değiştirecek tasarıyı 3 seçenekli olarak Bakanlar Kurulu’na götüreceğini anlattı.

“Komisyonun yapısı konusunu bana yapılan saldırı sonucu değil, 2 yıldır düşünüyorum” diyen Küçük, kendisine yapılan saldırıdan endişe duymadığını; süreci adım adım izlediğini ve kendisine artı puan getirdiğini söyledi.