Ülke adeta ikiye bölündü, sağlık sistemimizin çökeceğinden endişe eden kesim ile 'aç kalırız' korkusu yaşayan kesim hükümetin atacağı adımlara kilitlendi.

KIBRIS MANŞET - ÖZEL

Pandemi'nin KKTC'de ilk görüldüğü dönemde sosyal medyada halkın 'kapanalım' tepkisiyle uzun süre kapanan KKTC'de şimdi de iş dünyası ve kumarhanelerin  baskısı ağır basıyor.

Kısa bir süre önce 'kapanabiliriz' mesajı veren Sağlık bakanı Pilli, 24 saat sonra iş dünyasından ve bazı siyasilerden gelen 'aç kalırız' uyarısıyla  'kapanacağız demedim' diyerek geri adım attı.

“Gerekirse 21 gün kapanacağız” açıklamasına ilişkin konuşan Bakan Pilli, “Ben kapatacağız demedim, yerel vakalar artmakta, duruma göre her şeyi yapabiliriz dedim" ifadelerini kullanarak, 21 günlük kapanmanın bir olasılık olduğunu belirtti, “olabilecek şeyleri konuşuyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli'yi iki arada bir derede bırakan ana konu ise yılbaşı kutlamaları için KKTC'ye, özellikle kumarhanelere gelecek binlerce kişinin durumu oldu.

Otel ve Kumarhane işletmecileri ile piyasa yılbaşında karantinasız giriş istiyor ancak Sağlık Bakanı Pilli endişeli.

Pilli, “Ekonomi için her yeri açsak, yılbaşından sonra ne olacak?” diye sordu, “Günde 20 vaka çıksa, hastane, yatak yetmez” dedi.

Önemli olanının bulaşı önlemek olduğunu vurgulayan Pilli, yılbaşına ilişkin bugün değerlendirmelerini sürdüreceklerini ve bir karar üreteceklerini ifade etti.