Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde görev yapan tüm eczacılara yönelik, ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ bilgilendirme toplantısı başlatıyor.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, bilgilendirme toplantıları, yarın, 28 Mart Cumartesi ve 2 Nisan Perşembe günü, Kıbrıs Türk tabipleri Birliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

EĞİTİM TOPLANTILARI CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Toplam 3 etapta gerçekleştirilecek ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ bilgilendirme toplantıları, yarın saat 14,30’da başlayacak.

AKILCI İLAÇ KULLANIMI UYGULAMALARI UZMANLAR TARAFINDAN ANLATILACAK

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay Alper’in de birer konuşma yapacağı ilk etap bilgilendirme toplantısı, ülkede eczacılık mesleğini icra eden eczacılara yönelik olacak.

İlk günün birinci sunumu, ‘KKTC’de İlaç Kullanımı Verileri ve Sağlık Bakanlığı’nın Eylem Planı’ konusunda, Uzman Eczacı, İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Mertdoğan Soyalan tarafından gerçekleştirilecek.

AKILCI İLAÇ KULLANIMININ TEMEL İLKELERİ VE AKILCI İLAÇ KULLANIMINDA ECZACININ ETKİN ROLÜ

Eğitim çalışmasının diğer oturumlarındaysa, ‘Akılcı İlaç Kullanımının Temel İlkeleri ve Akılcı İlaç Kullanımında Eczacının Etkin Rolü’ ile ‘Eczacılık Uygulamalarında Akılcı İlaç Kullanımı Yaklaşımları’, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akıcı tarafından anlatılacak.

28 Mart Cumartesi günü, saat 14,30’da KT. Tabipleri Birliği Konferans Salonu’nda yer alacak ve ilk etap eğitim çalışmasının bir tekrarı niteliğinde olacak çalışma, yine eczacılar için yapılacak. 

EĞİTİMLERİN ÜÇÜNCÜ ETABI HEKİMLERE YÖNELİK

Akılcı ilaç kullanımı bilgilendirme toplantılarının son etabı 2 Nisan Perşembe günü yapılacak.

Hekimlere yönelik gerçekleştirilecek toplantıda, Uzman Eczacı, İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Mertdoğan Soyalan, ‘KKTC’de İlaç Kullanımı Verileri ve Sağlık Bakanlığı’nın Eylem Planı’ konulu bir sunun gerçekleştirecek.

‘Akılcı İlaç Kullanımı Temel İlkeleri ve Akılcı İlaç Kullanımı Uygulamalarında
Hekimin Etkin Rolü’ konusundaki sunumu da Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akıcı yapacak.