“BİR BEBEĞİN DOĞUM BELGESİ BAŞKA BİR AİLEYE VERİLMEDİ”

Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde doğan bir bebeğin doğum belgesinin başka bir aileye verildiğiyle ilgili iddiaların gerçekleri yansıtmadığını açıkladı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Klinik Şefi Dr. Mehmet Zeki Avcı, Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, söz konusu haberdeki iddiaları titizlikle incelediklerini ve hastanede doğan bebeğin doğum belgesinin, başka bir aileye verildiği olgusunun gerçekleri yansıtmadığını kaydetti.

Avcı, “Haycan Dinçoğlu’na ait doğum belgesi önceden hiç düzenlenmediği gibi, başka birisine de verilmemiştir” dedi. Dr. Avcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Doğum kayıt defterine bakıldığında belge numarası sütununda bir önceki hastaya verilen belgenin numarası sehven adı geçen sütunda yazılmıştır. 03.10.2012 tarihinde doğum yapan ancak belgeyi almak için Ocak ayı sonunda müracaat eden aileye, serviste görevli bir personelin o numarayı görerek, doğum belgesinin verildiğini söylemesi ve ailenin de bu konudan emin olmadığı gazeteye yansıyan haberde de anlaşılmaktadır. Kaymakamlıktan gelen yazıdan sonra yapılan araştırmada, Heycan Dinçoğlu adına bir belge düzenlenmediğinden ve başkasına verilmediğinden emin olunduktan sonra gerekli belgeler 08.02.2013 tarihinde hazırlanarak aileye verilmiştir.”