Sağlık Bakanlığı ile Tıp-İş arasında ‘KKTC vatandaşlığına başvuran yabancı uyruklu şahısların sağlık muayeneleri ile ilgili izlenecek yöntemin belirlenmesi amacıyla bir işbirliği protokolü  imzalandı.



Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu ile Tıp-İş Başkanı Dr. Erol Şeherlioğlu’nun imza koyduğu işbirliği protokolü uyarınca taraflar, konu hakkında gereğinin yapılması konusunda anlaşmaya vardı.



POLİKLİNİK HİZMETLERİ AKSAMAYACAK… 

Varılan mutabakat ve protokole göre, vatandaşlık almak amacıyla sağlık muayenesine gelen şahısların söz konusu muayeneleri diğer poliklinik hizmetlerini aksatmadan yapmasının sağlanması amacıyla  Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Hastane Yönetim Kurulu’nca gerekli düzenleme yapılacak.

Ayrıca, vatandaşlık almak amacıyla hastaneye başvuran hastaların muayenesi esnasında, herhangi bir özürlülük tespit edilmesi durumunda, bu şahıslara vatandaşlık verilmeyecek.

Açıklamada, Sağlık Bakanı Hasipoğlu ile Tıp-İş Başkanı Şeherlioğlu tarafından imzalanan protokolün bugün itibarıyla yürürlüğe girdiği kaydedildi.


HASİPOĞLU

Protokolün imzalanmasından sonra kısa bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, bir süredir gündemde olan, KKTC vatandaşlığına başvuran yabancıların polikliniklerde muayenesi konusunda yaşanan sıkıntıların,


çözüme kavuşturulması için Bakanlar Kurulunca kendisinin görevlendirildiğini ifade ederek “Bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu’nda, Tıp-İş  ile sorunun çözümüne yönelik uzlaşma sağlanması için görevlendirildim.


Sendikayla görüştük ve mutabakata vardık. Bundan sonraki süreçte herhangi bir sorun yaşanmamasına dair gereken ne varsa yapılacaktır” dedi.