Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Eczacılar Birliği yönetimini  kabul etti.

Eczacılar Birliği Başkanı Fatma Azgın, Gülle’ye yeni görevinde başarılar dileyerek, sıkıntılarını aktardı.

Azgın, her dönemde aynı sıkıntıları dile getirdiklerini ancak henüz bir çözüm bulunamadığını kaydetti.

Devletin ilaç dağıtım sisteminin ilkel kaldığını ve reforma ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Azgın, eczacılık ve ilaç dairesinin devlet ihalelerini düzenlemekten yasa ve tüzük çalışması veya denetleme yapmaya fırsat bulamadığını, ilaç dağıtımlarının hastanelerde değil eczanelerde yapılması gerektiğini söyledi.

Azgın, hastanelerde eczacı sıkıntısı yaşanırken KKTC üniversitelerinde eczacılık bölümlerinin açılmasıyla eczacı fazlası oluştuğunu, bu sorunların yapılacak düzenlemelerle yeni mezun kişileri kadro eksikliği olan yerlere yerleştirerek sektördeki fazlalığın da giderilebileceğini söyledi.

Yasa ve tüzüklerin de güncellenmesi gerektiğini belirten Azgın, sektörün ilgi beklediğini ve denetlemelerin de düzenli yapılmasını beklediklerini dile getirdi.

Geçmiş dönemlerde vitaminlerin ayrı dükkanlarda satılabileceğiyle ilgili tartışmaları da anımsatan Azgın, bu uygulamanın ne aşamada olduğunu bilmediğini ancak o yönde alınan bir karar varsa derhal iptal edilmesini istedi.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise, eczacılığın sağlık sektörünün önemli bir paydaşı olduğunu dile getirerek, sağlık alanının tümüne ciddi reformlar gerektiğini kaydetti.

Gülle, sağlık alanındaki sorunların artık ötelenecek konumda olmadığını, bu nedenle de tüm tarafların katılımıyla şura veya benzeri çalışmalarla ortak çözümler bulunmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Sağlık alanında yeniden dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade eden Gülle, bir an önce ortak paydaşları belirleyerek modern bir sistem getirmek için hemen çalışmaya başlayacaklarını söyledi.