Veteriner Dairesi'nden ülkeyi sarsacak açıklamalar:

"Brusellalı hayvanları yiyoruz"

*ÜLKEDE BRUSELLA SALGINI

Brusella salgını olduğu ve Brusellalı hayvan etlerinin piyasaya sürülerek, halka yedirildiği açıklandı. Brusella hastalığına karşı herhangi bir önlem ve denetimin olmadığı ülkemizde, piyasaya sürülen süt ve süt ürünlerinin de hasta hayvanlardan olup olmadığı bilinemiyor.

*BRUSELLALI HAYVANLAR MEZBAHAYA

Ülkemizde Brusellalı çıkan hayvanların tazmin edilmesi konusunda ciddi sıkıntılar yaşanırken, bu hayvanların mezbahaya gönderildiği belirtiliyor. Hasta hayvanlar hakkında çelişkili açıklamalar yapılırken, bu hastalığın hayatımızı tehdit ettiği bir çok vatandaş tarafından bilinmiyor.

Ülke genelinde hayvanlarda görülen Brusella hastalığı gittikçe yaygınlaşıyor. 60 bin büyükbaş, 290 bin de küçükbaş hayvanın bulunduğu ülkemizde, Brusella hastalığının önüne geçilemiyor.

Brusella salgınının olduğu ülkemizde, Brusellalı hayvanların etlerinin halka yedirildiği açıklandı. Brusellalı olduğu bilinmeyen hasta hayvanların ise, süt ve süt ürünleri piyasada. Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan şok edici açıklamalarda bulundu.

"BRUSELLALI ETLER PİYASADA"

Geçmişte Bakanlar Kurulu kararlarıyla imha edilen 'Brusellalı hayvanlar, tazmin edilemediğinden, şimdilerde imha edilmek yerine mezbahalara gönderiliyor.

Veteriner Dairesi Müdürü Gökşan, Brusella'lı hayvanların imha edilmek yerine mezbahaya gönderilip, piyasaya sürüldüğünü açıkladı, "bu memlekette Brusella hastalığı var. Brusella ile yaşıyoruz ve Brusellalı hayvan etlerini çatır çatır tüketiyoruz" dedi..

HASTALIK GİZLENİYOR, HALK UYARILMIYOR

'Brusella' hastalığının yaygınlaştığının kamuoyuna duyurusu yapılmazken, süt ve süt ürünlerinin tüketiminde uygulanması gerekenlerin halkın ne derece bilgisinde olduğu ise bilinmiyor.

"ÇOK TEHLİKELİ"

Koyun, keçi, sığırlar ile köpeklerde görülen, hayvandan hayvana çiftleşme yoluyla geçtiği belirtilen Brusella hastalığının, hayvanın doğumu sırasında rahim eşinin ellenmesi halinde hayvanlardan insanlara da bulaşabildiği biliniyor.

Hayvanda tedavisi olmayan bu hastalığın, gebe hayvanlarda düşüğe neden olduğu biliniyor. İnsana da bulaşabilen bu hastalığın anlaşılmaması halinde ise, erkeklerde kısırlığa, kadınlarda ise düşüğe neden olduğu belirtiliyor...