KKTC denilen coğrafyada dünyada eşi benzeri görülmeyecek anomalilerin yaşanmasına devam ediliyor.

İnsan sağlığının ön planda tutulduğu dünyanın aksine, KKTC’de sağlığa gereken önem verilmemesi, ülke insanının Kanser, kalp ve benzeri hastalıklardan ölmesine neden oluyor.

DÜNYADA BİR EŞİ YOK

KKTC hastanelerinde halka hizmet veren ve öncelikli şeyler arasında ilk sırayı tutan Ambulanslar artık paralı oldu. Ambulansların hastaneden, evlerine götürecekleri hastalar için para talep etmeleri özelde hasta yakınlarının genelde halkın tepkisine neden oldu. Dünyada bir eşinin daha görülmediği Paralı Ambulans devrinin başlatılması ve mesafeye göre hastadan para talep edilmesi, çeşitli yorumların da yapılmasına neden oldu.

HAYATIMDA BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM

Bir süredir vücudundaki kırıklar nedeni ile hastanede yatmakta olan bir hastanın, belli ihtiyaçlarını temin etmek için Ambulans ile evine götürülmesine karşılık para talebinde bulunulması, hasta yakınlarının tepki göstertmesine neden oldu. Kıbrıs Manşet’e açıklamada bulunan ancak hastanede tepki görmekten korkarak isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşımız yaptığı açıklamada, belli ihtiyaçlarımın temini için evime gitmek istedim. Durumum nedeni ile Taksi ve kendimize ait arabam ile evime gitmemi sakıncalı gören hastane yetkilileri, ambulans ile beni evime gönderebileceklerini ancak bunun bir bedeli olduğunu söylediler. Hayatımda böyle birşey görmediğim için önce şaşırdım. Bedelini sorduğum zaman sen yakın bir yere gideceksin. Gideceğin yer hastaneye yakındır. Onun için 10 TL kafidir. Şayet daha uzak bir yer olsa bu 20 ile 30 arasında değişebilirdi demeleri şaşkınlığımı daha fazla artırdı.

HERHALDE SEÇİMLERDE HARCADILAR

Ambulans’ın vereceği hizmet karşılığında para talebinde bulunulan vatandaşımız açıklamasına devamla, bu uygulamanın diğer bölgelerde de başladığını ve mesafe dikkate alınarak para talep edildiğini duymuştum ama bu durum ile karşı karşıya kalınca hayret ettim. Ambulans ‘Taksi’ mi yapıldı da para ile hasta taşımaya başladı?

Herhalde seçimler, fuzuli harcamalar nedeniyle parayı bitirdiler ki bizden para talebinde bulunuyorlar ifadesinde bulundu

DOKTOR YOK NE YAPAYIM?

Güzelyurt’ta ikamet eden ve Cumartesi günü aniden hastalanarak Güzelyurt Sağlık Ocağına giden N.K, Kıbrıs Manşet’e yaptığı açıklamada, Cumartesi günü hasta olmuştum. Tansiyonum düştüğü için birden bayılmıştım. Bayılıp yere düştükten sonra ailem beni Güzelyurt Sağlık Ocağına götürdü. Orada bir hemşire vardı. Tansiyonumu ölçtükten sonra kusura bakma, hafta sonu doktor yok. Benim, senin tansiyonunu ölçmekten başka birşey yapmaya yetkim yok. Hatta sana ağrı kesici iğne bile yapamam. Bunları yapmam için doktor direktifi şart. Doktor da olmadığına göre başının çaresine bakacaksın dedi.

AMBULANS OLSA SENİ GÖNDERİRDİM

N.K açıklamasına devamla, hemşire bana bak kızım, seni Cengiz Topel Hastanesine göndermesine gönderirdim. Ancak Ambulans yok. Seni annen buradan alsın ve Cengiz Topel’e arabanız ile götürsün. Orada gerekli tedavini yapsınlar dedi. Hemşire demesine dedi ama şimdi benim dururumumdan çok daha ciddi bir durumda buraya biri gelse o hemşire ne yapabilir? İnsan sağlığı bu ülkede bu kadarmı önemsenmez. Hastaneler ve Ambulanslar hangi hizmet için var? Birileri bana bunu açıklayabilirmi ifadesinde bulundu.


KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER