ŞAFAK NÖBETİ BU YIL DA 19 TEMMUZ’U 20 TEMMUZ’A BAĞLAYAN GECE TUTULACAK.

50. ALAY 40 YIL SONRA YENİDEN YAVUZ ÇIKARMA PLAJI’NDA OLACAK

 Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi, “Kıbrıs Türk halkının özgürlük sembolü” olarak tanımladığı Şafak Nöbeti’nde bu yıl 40. yıl coşkusu yaşanacağını bildirdi. Şafak Nöbeti, her yıl olduğu gibi, bu yıl da 19 Temmuz’u 20 Temmuz’a bağlayan gece tutulacak.

Nöbette, 40 yıl önce Yavuz Çıkarma Plajı'na çıkan 50. Alay, tekrar aynı sahile gelecek ve sahilde sancaklarını açarak Mücahitler ile buluşacak.

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Şafak Nöbeti tutmak için hepimizin bir nedeni var!” denilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Şafak Nöbeti, bu halkın özgürlük sembolüdür. En karanlık saatten aydınlığa açılan umut dolu bir penceredir. 40 yıl önce en korkulu, en zor, en kaygılı günlerden özgürlük ve barışa kavuşan Kıbrıs Türkü, önündeki zor ama aydınlık günlere de yine aynı birlik ve mücadele ruhuyla, Şafak Nöbeti ruhuyla merhaba diyebilecektir.

Şafak Nöbeti, hem mücadele yıllarını yaşamış, acıları, sıkıntıları tatmış olanların, hem de savaş günlerini hiç yaşamamış olanların buluşma yeridir. Her yıl binlerce Şafak Nöbetçisi, kimi Mücahit kocası mevzideyken çocuklarının başında nöbet tutan annesi için tuttu bu bir gecelik sembolik nöbeti, kimi gittiği yerden dönmeyen kayıp dedesini her gece pencere önünde bekleyen anneannesinin hatırası için... ‘Kıbrıs Türk Halkı’nın mücadele ve dayanışma ruhu yok oldu’ diyenlere cevap olsun diye gelen de vardı, Kıbrıs Türkü’nü kimliksizleştirmeye ve yozlaştırmaya çalışanlara, Türkiye ile olan sağlam bağlarınızı kopartmak isteyenlere, 20 Temmuz 1974 şafağını umutla bekleyen atalarına yılda birkaç saatliğine de olsa vefa borcunu ödemek isteyenler de oradaydı.

Bunlar gibi binlerce nedenden tek biri için bile, 19 Temmuz’u 20 Temmuz’a bağlayan gece, günün ilk ışıklarına kadar Yavuz Çıkarma Plajı’nda Şafak Nöbeti tutmak kutsal ve onurlu bir görevdir. Bizi biz yapan bütün farklılıklarımızla, atalarımızdan bize miras direnme gücü, azim ve kararlılık ile tutuldu ve hep tutulacak Şafak Nöbeti... Tüm renklerimiz ve kocaman yüreğimizle, kutsal nöbetimizi, Şafak Nöbeti’ni tutmak için 19 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00’deYavuz Çıkarma Plajı’nda buluşuyoruz.”

ZÜHAL OLCAY KONSER VERECEK

Bu yılın etkinlikleriyle ilgili de bilgi veren Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi, son 4 yıldır yapılan Şafak Nöbeti’nin bu yılki konuk sanatçısının Zühal Olcay olacağını bildirdi.

20 Temmuz Barış Harekâtı’nın 40. yıldönümü olan bu yılki kutlamalar saat 21.00’de başlayacak ve etkinlikte Zuhal Olcay sahne alacak. Olcay'a Burçin Büke piyanosu ve yazar - müzisyen Kürşat Başar saksafonuyla eşlik edecek.

50. ALAY VE 110 KİŞİLİK MEHTERAN BÖLÜĞÜ...

Nöbette, 40 yıl önce Yavuz Çıkarma Plajı'na çıkan 50. Alay tekrar aynı sahile gelecek ve sahilde sancaklarını açarak Mücahitler ile buluşacak.
İstanbul'dan gelecek olan, 110 kişilik kadrosuyla dünyanın en kalabalık Mehteran Bölüğü de Şafak Nöbeti’ne katılacak.

Şafak Nöbeti bu yıl da, her yıl olduğu gibi, geleneksel meşale yürüyüşüyle devam edip, şafak saatindeki havai fişek gösterisi ve dualar ile sabah ezanının okunması ile sona erecek. Sahur ikramı ise neyzen dinletisi eşliğinde yer alacak.