Costas Roushas Başkanlığındaki Rum Müteahhitleri Birliği (RMB) heyeti bugün Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ni (KTİMB) ziyaret etti.

Müzakere süreci ile sürece katkı yapma amacıyla yapılan ziyaret, saat 17:45’te Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Salonu’nda gerçekleşti.

RMB Başkanı Costas Roushas yaptığı konuşmada, ziyaretin, KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer’in daveti üzerine gerçekleştiğini belirterek, Kıbrıslı Türk meslektaşlarıyla bir arada olmaktan memnunluk duyduklarını dile getirdi.

“Bizler inşaatçıyız ve Kıbrıs’ı yeniden  inşa edebilecek gücümüz var ve inşa edeceğiz” diyen Roushas, KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer’i birliğin 30 Mayıs’ta gerçekleştireceği olağan genel kuruluna davet etti.

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer ise, Costas Roushas Başkanlığındaki Rum meslektaşlarıyla gerçekleşen temasın bir ilk olmadığını belirterek, bunun Annan Planı döneminden beri devam ettiğini söyledi.

“Kıbrıs’ı yeniden inşa etme” söyleminin yeni olmadığını, daha önce söylenmiş ortak bir söylem olduğunu ifade eden Gürcafer,  bunun ayni mesleği yapan Türk ve Rumların yüreklerinin aynı yönde attığını gösterdiğini kaydetti.

Cafer Gürcafer Rum meslektaşlarıyla yapacakları görüşmede Kıbrıs sorununun çözümüne nasıl katkı koyabileceklerini değerlendireceklerini ifade ederek, önce el ele vererek barışı inşa etmeye çalışacaklarını, ardından da çözüm sonrasında ortaya çıkacak ekonomik potansiyeli değerlendireceklerini söyledi.

Her iki birliğin bir an önce çözümün gerçekleşmesi için birlikte hareket edeceğini de belirten Gürcafer, çözüm sonrası ortaya çıkacak ekonomik potansiyel konusunda  işbirliği için protokol imzalayacaklarını da kaydetti.

Bundan sonra yapacakları temasların teknik düzeyde gerçekleşeceğini de belirten Gürcafer, RMB’nin 30 Mayıs’ta gerçekleştireceği olağan genel kuruluna da katılacaklarını söyledi.