Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Kız arkadaşı ile odada bulunduğu sırada pencereden kendilerini röntgenleyen Türkmenistan uyruklu Ruslan Cumaliyev’i tornavida ile yaralayan zanlı Cengiz Başkaya bugün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli şubede görevli Polis memuru Öjen Açıkada, olayla ilgili bulguları aktardı. Açıkada, zanlı Cengiz Başkaya’nın 13 Mayıs saat 02.00 sıralarında Lefkoşa’da Konya Sokak Harmancı Apartmanı doğu kısmında yüzde 130 promil alkollü olduğu sırada ikametgahının penceresini zorlayan Türkmenistan uyruklu Ruslan Cumaluliyev’in kafasına odasından aldığı parfüm şişesini savurmak sureti ile ciddi bir şekilde darp ettikten sonra yine odadan aldığı tornavidayı sırtına sokmak sureti ile 1 cm çapında yara almasına neden olduğunu söyledi. Açıkada, zanlının ayrıca umumi bir yerden duyulabilecek şekilde yüksek sesle bağırıp rahatsızlık verdiğini belirtti. Açıkada, zanlı hakkındaki tahkikatın tamamlandığını belirterek zanlının TC vatandaşı olduğunu, KKTC’de öğrenci olduğunu ifade ederek teminata bağlanmasını talep etti. Açıkada, müştekinin ise hayati tehlikesi olmadığını, hastaneden taburcu edildiğini söyledi.

Yargıç Meltem Dündar, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasını, haftada bir gün ispat-i vücut yapması ve 3 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.