Resmen Tanınmayan KKTC’yi Folklorla Tanıtan Adam
Kuzey Kıbrıslı öğretmen ve okul müdürü Özlem Kadirağa, diplomatik anlamda tanınmayan KKTC’nin bayrağının onlarca ülkede dalgalanmasını sağlıyor. KKTC’de uluslararası nitelikte 4 farklı folklor festivali düzenleyen Kadirağa, bu yıl İskele Folklor Festivali’nin 47.’sini organize etti. IOV Türkiye delegasyonu olarak Uluslararası İskele Festivali’ni izleyen Faruk Alkaya, çok başarılı bulduğu festivale tam puan verdiğini söyledi. 

Özlem Kadirağa’nın organizasyonunu yaptığı Uluslararası İskele Folklor Festivali’nin CIOFF festivalleri arasında 5 tam puanla özel bşr yere sahip olduğunu söyleyen Faruk Alkaya, “Uluslararası Mehmetçik Festivali ve Uluslararası Yeni Boğaziçi Folklor Festivallerinin de yönetmeni olan Özem Kadirağa, resmiyette tanınmayan KKTC’yi pek çok ülkede tanıtmış oluyor.”

Faruk Alkaya, Özlem Kadirağa ile bir yıldır ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Bursa merkezli Masters Kılıç-Kalkan Folklor Derneği ile Kadirağa’nın başında bulunduğu ve pek çok uluslararası ödülü bulunan İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun kardeş dernek olacaklarını ifade etti.