Prof. Dr. Özer; “Hedefimiz öğrencilerimizi eczane eczacılığından çıkartıp, toplum yararına üretim yapabilen çalışanlara dönüştürmek”

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmi Özer, GAÜ Eczacılık Fakültesi ile ilgili yeni hedefleri ve pandemi sonrası eğitimi hakkında planladıkları hakkında açıklamalarda bulundu.

Özer; “Yıllardır yaptığımız birikimlerle Eczacılık Fakültesi ve Tıp Fakültesi’nde ki diğer öğretim görevlilerimizle birlikte burada yeni güzel işler çıkarmayı planlıyoruz. Elimizde ki ders ve çalışma programlarını daha ileriye götürmeyi düşünüyorum. Benim yıllardır savunduğum fakat hayata geçtiğini görmediğim bir şey var. Artık Eczacılık Fakültelerinin düz eczacı yetiştirmenin yanında özelleşmiş bazı alanlara kaymaları gerektiğini düşünüyorum. Örneğin mikrobiyoloji ağırlıklı ilaç firmalarında iş yapan eczacılar olması, biyokimya ağırlıklı eczacıların olması ve gerçekten ilaç konusunda özellikle ilaç fabrikalarında, aşı çalışmalarında yer alacak eczacıların yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Covid-19 sırasında gördük ki sağlık çalışanlarının içerisinde doktorların yanında diğer personellerin özellikle eczacıların risklerini gördük. Eczacılığın aslında eskiden olduğu gibi sadece eczane eczacılığından çıkıp daha çok toplum yararına üretim yapabilen çalışanlara dönüştürülebilmesi konusunda hedeflerim var. Bunu da GAÜ Eczacılık Fakültesi çalışanları, akademisyenleri ile birlikte başarabileceğimize inancım sonsuz”

Yüz yüze eğitime geçilmesi durumunda GAÜ Eczacılık Fakültesi olarak planlarından bahseden Özer;. Şuan GAÜ Eczacılık Fakültesi olarak pandemi dolayısıyla eğitimlerimiz online olarak internetten canlı dersler ve videolar üzerinden, hocaların bireysel çalışmaları ile devam ediyor. Umuyorum ki bu virüsten 2021 yaz döneminde kurtuluruz. Yüz yüze eğitim başladığı zaman GAÜ Eczacılık Fakültesi olarak eksik kalan pratik uygulamaları belirleyip öğrencilerimiz ile beraber tamamlamayı düşünüyoruz.  GAÜ Eczacılık Fakültesi laboratuvar ortamı ve cihazları açısından oldukça zengin bir üniversite. Bu zor zamanlardan sonra akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte tekrardan cihazlarımızın başına geçmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.