PROF. DR. AKİLE BÜKE İSTİFA ETMELİ VEYA GÖREVDEN ALINMALI!

YÖDAK BAŞKANI AKİLE BÜKE’YE YÖDAK’TAN YALANLAMA GELDİ !

Bulut Akacan’a ait Akacan Üniversitesi ve Akacan Teknik Üniversitesi’nin ön açma izinlerine resmi statü kazandıran YÖDAK kararı olmadığını iddia ederek gerçekleri saklayan ve kamuoyunu yanıltan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke’ye YÖDAK’tan yalanlama geldi.

YÖDAK resmi web sayfasında yer alan 2017-2018 faaliyet raporu Prof. Dr. Akile Büke’yi yalanlarken KIBRIS MANŞET’in ortaya çıkardığı skandalı doğruluyor.

SKANDAL KARARLARI SAKLAYAN SKANDAL AÇIKLAMADAN KURULUN HABERİ YOK!

Kıbrıs Manşet’in “Akacan’a YÖDAK Kıyağı” haberi ile ortaya çıkan skandal sonrası yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Akile Büke , Bulut Akacan’a ait 2 üniversiteye Milli eğitim ve kültür Bakanlığı ön açma izni sonrası resmi üniversite kimliği kazandıran YÖDAK kararlarını yokmuş gibi göstermesinin ve gerçekleri kamuoyundan gizlemesinin nedenleri merak edilirken YÖDAK adına yaptığı yazılı açıklamadan YÖDAK Kurul üyelerinin haberi olmaması da skandalın boyutunu büyüttü.

KIBRIS MANŞET’İN SORULARINA AKİLE BÜKEDEN HENÜZ CEVAP YOKKEN YÖDAK FAALİYET RAPORU SORULARA ŞOK CEVAPLAR VERİYOR.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke yazılı açıklaması sonrası KIBRIS MANŞET tarafından konuyla ilgili yöneltilen sorulara cevap vermezken, YÖDAK resmi web sayfasında yer alan 2017-2018 faaliyet raporu gerçekleri tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

YÖDAK 2017-2018 faaliyet raporu hangi üniversitelere kurulum ve öğretime başlama izni verildiğini açıkca gösterirken listede Akacan Üniversitesi ve Akacan Teknik Üniversitesi’nin bulunması YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke’yi yalanlıyor.

YÖDAK KARARLARI ÖN AÇMA İZİNLERİNİN İPTAL EDİLECEK OLMASINDAN 3 ile 5 GÜN ÖNCESİNE AİT

Kıbrıs Manşet’in ulaştığı bilgilerde Bulut Akacan’ın ilk ön açma iznini Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığından 18 Şubat 2015 tarihinde aldığı ve YÖDAK tarafından üniversite izninin Bakanlık izninin iptal edilecek olmasına 3 gün kala 15 Şubat 2017 tarihinde verildiği ayrıca ikinci ön ön açma iznini Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığından 17 Mart 2016 tarihinde aldığı ve YÖDAK tarafından üniversite izninin Bakanlık izninin iptal edilecek olmasına 5 gün kala 12 Mart 2018 tarihinde verildiği ortaya çıktı.

Bulut Akacan’a 2 üniversite izninin YÖDAK BAŞKANI Prof. Dr. Akile Büke imzası ile 13 ay ara ile verilirken ilk izinden sonra geçen sürede YÖDAK kararının gereklerini tamamlamadan ikinci iznin hangi gerekçeler ile verildiğini cevapsız bırakan Prof. Dr. Akile Büke, Bulut Akacan’a ait

2 yıl içinde YÖDAK’tan izin alma şartı olan Bakanlık ön açma izinlerinden ilkinin iptaline 3 gün kala, ikincisinin ise iptaline 5 gün kala YÖDAK kararları ile resmi statü kazandırılmasını ise kamuoyundan saklayarak gerçekleri neden gizlemeye çalıştığı ise muamma olarak gündemdeki yerini koruyor.

PROF. DR. AKİLE BÜKE İSTİFA ETMELİ VEYA GÖREVDEN ALINMALI

Bulut Akacan’a neden 2 üniversite izninin birlikte verildiğini açıklayamayan ve Kıbrıs Manşet’in ortaya çıkardığı skandal kararı kamuoyundan gizlemeye çalışan Prof. Dr. Akile Büke’nin güvenirliliği sorgulanmaya başlandı. Her platformda KKTC üniversitelerini eleştirmekten öte kötüleyen Prof. Dr. Akile Büke’nin imza attığı skandallar ile yükseköğretime zarar vermeye başladığı ve istifa etmesi veya görevden alınması gerektiği de a konuşuluyor.

CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

YÖDAK başkanı Prof. Dr. Akile Büke’nin gündeme bomba gibi düşen ve üniversiteler arasında da tepkiye neden olan skandal karar ve açıklamalarına yönelik Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı sessizliğini korumaya devam ediyor.

Prof. Dr. Akile Büke’nin yürürlüğe giren yükseköğretim yasasını YÖDAK Kurulu , Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Başbakanlık Mevzuat Dairesine göstermeden YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a görüş için sunması ve Bakan Cemal Özyiğit’in bahse konu yasadan YÖK ziyaretinde haberdar olduğunun iddia edildiği haberlerde de sessizliğini koruyan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kendisi tarafından YÖDAK Başkanlığına atanan Prof. Akile Büke’nin son skandalına da sessiz kalıp kalmayacağı merakla bekleniyor.