Polis Genel Müdürlüğü’ne, yaklaşık iki ay önce atanan Ahmet Zaim, polisin en önde gelen beklentilerine yanıt vererek, dün Nakil Tüzüğü’nde iyileştirme çerçevesinde çok önemli değişikliklere start verdi.  Polis Genel Müdürlüğü’nde üst düzey görev değişiklikleri yapıldığı açıklanırken, gazetemiz Kıbrıslı’nın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre,  ikamet yerinden iki kaza uzakta görev yapan polis mensuplarına bu kural en fazla bir kaza’ya geri çekilirken yapılan yeni iyileştirmede, ikamet yerine geri çekilme de var.

 

Rana SARRO/KIBRISLI 

 

Polis Genel Müdürlüğü’nde üst düzey görev değişiklikleri yapıldı. Polis Hizmetleri Komisyonu kararıyla 17 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Polis Genel Müdürlüğünde yer değişikliklerinin yapıldığı bildirildi. Buna göre, Polis Müdürü Barbaros Savaşçı Girne Polis Müdürlüğü görevinden Lefkoşa Polis Müdürlüğü; Polis Müdürü Hüseyin Yeşilada Güzelyurt Polis Müdürlüğü'nden Girne Polis Müdürlüğü; Polis Müdürü Hasan Dayı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nden Güzelyurt Polis Müdürlüğü; Başmüfettiş Ali Adalıer ise Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdür Vekili görevlerine getirildi.

 

Polisin sesini duydu!


Öte yandan, Polis örgütü içerisinde huzursuzluk ve verimsizliğe neden olduğu yıllardır bilinen Polis Nakil Tüzüğü’nün iyileştirmesine dün start verildi. Polis Nakil Tüzüğü gereğince, her yıl yapılan genel nakillerin ardından dün ani bir kararla 72 polis mensubunun yeniden nakli çıkarıldı. Polis teşkilatı içerisindeki huzursuzluğun tavan yapmasına ve verimsizliğe neden olduğu yıllardır bilinen polis nakil tüzüğü gereğince her yıl yapılan nakiller kapsamında, ikamet yerinden iki kaza uzakta görev yapan polis mensuplarının yeniden nakil oldukları öğrenildi.

 


72 polis mensubu nakil oldu


Polis Nakil Tüzüğü’nde iyileştirmesi kapsamında, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim göreve gelir gelmez, kurulan komisyon çalışmaları çerçevesinde, ‘ikamet yerinden iki kaza uzakta görev yapan polis mensupları için dün yeniden nakil yapıldığı öğrenildi. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, genel nakiller gereği ikamet yerinden iki kaza uzakta görev yapan polis mensuplarından toplam 72’sinin dün çıkarılan nakil ile görev yerinin tekrardan değiştirildiği öğrenildi. Buna göre, ikamet yerinden iki kaza uzakta görev yapan polis mensupları en fazla bir kaza veya ikamet yerine çekiliyor.

 

Polis merakta…


Nakil Tüzüğü’nde iyileştirme kapsamında ilk adım olarak atılan ve ‘PGM Ahmet Zaim polis teşkilatının sesini duydu’ şeklinde yorumlanan bu nakiller, polis teşkilatında memnuniyetle karşılanırken, aynı koşullarda görev yapan daha yüzlerce polis mensubu için de, bu yöndeki nakillerinin devam edip etmeyeceğinin merakla beklendiği bilgisi geldi.