CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “POLİSİN KAFASI RAHAT OLMALI Kİ GÖREVİNİ EN ÜST SEVİYEDE YAPABİLSİN...”


“SON BİR AYDIR TRAFİK KAZALARINA KURBAN GİDEN GENÇLERİMİZ HEPİMİZİ BÜYÜK ÜZÜNTÜYE BOĞDU”


“ALKOLLÜ, SÜRATLİ ARAÇ KULLANANLARI SAPTAMAK ZOR DEĞİL, ONLARI TRAFİKTEN UZAKLAŞTIRARAK HEM KENDİLERİNİN HEM BAŞKALARININ CANINI KURTARINIZ”



POLİS GENEL MÜDÜRÜ ZAİM:



ETKİNLİKLER KAPSAMINDA AFİŞ YARIŞMASI, FOTOĞRAF SERGİSİ VE HALKLA İLİŞKİLER VE ETKİLİ İLETİŞİM PANELİ DÜZENLENDİ


Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Polis Genel Müdürlüğü’nün 49. kuruluş yıldönümü etkinliklerle kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, polislerin görevlerini en üst seviyede yapabilmesi için kafalarının rahat olması gerektiğini; kendisinin de elinden geldiğince bunu sağlamaya çalıştığını söyledi.

Polisten trafik kazalarıyla mücadelede gerekeni yapmasını, hiçbir yasa dışılığa izin vermemesini, denetimlerini artırmasını isteyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, alkollü ve süratli sürücülerin trafikten uzaklaştırılarak canların kurtarılması çağrısı yaptı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama kapsamında Polis Genel Müdürlüğü 49. Yıl Afiş Yarışması’na katılan eserler ve geçmişten günümüze polis fotoğrafları serisi açıldı ve “Halkla İlişkiler ve Etkili İletişim” konulu panel düzenlendi.



Saat 10.00’da başlayan törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Sibel Siber, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral  İsmail Serdar Savaş, Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan ve bazı bakanlar katıldı.

Şehit polisler ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören piyano resitali, “1571’den Günümüze Kıbrıs Polis Teşkilatı” konulu sinevizyon gösterisi, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmalarıyla devam etti.

Kokteyl ve müzik dinletisinin ardından afiş ve slogan yarışmasına katılan eserlerin ve geçmişten günümüze polis fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi.

Kutlama programı 3 oturum halinde gerçekleştirilecek “Halkla İlişkiler ve Etkili İletişim Paneli”yle sona erecek. Panelin 1. oturumunda “Poliste İletişim”, ikinci oturumunda “Poliste Halkla İlişkiler” ve 3. oturumunda ise “Polis Halk İlişkilerinde Yeni Yaklaşımlar” konularıyla ilgili sunumlar yapılacak.

Panel saat 16.00’da sonuç bildirgesinin okunmasıyla tamamlanacak.

ZAİM: “VATANDAŞIN HUZURU VE ÜLKENİN İÇ GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim, Polis Örgütü’nün 49. yıldönümü törenindeki konuşmasında halkla bütünleşmeye, halka hizmet etmenin önemine dikkat çekerek, vatandaşların huzuru ve ülkenin iç güvenliği için verimli bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

HAVA KOŞULLARINA GÖRE ÜNİFORMA


Yazın farklı, kışın farklı üniforma giyen polis algısını değiştirmek yönünde çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Zaim, personele görevine ve değişen hava koşullarına göre kendi inisiyatifiyle üniformasını ayarlayabilme imkanı tanıdıklarını ifade etti.

Zaim, geleceğin polis hizmetini tasarlamak ve KKTC için en uygun çağdaş modeli ortaya koymak üzere “Polis Örgütünün Yeniden Yapılandırılması” (PÖYAP) isimli bir ekip kurduklarını da anlattı ve bu ekibin çalışmalarının şu fikirler çerçevesinde yürütüldüğünü kaydetti:

“Suç sonrası polislik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması; suç öncesi hizmet modellerinin oluşturulması ve uygulanması suretiyle suçun oluşmadan önlenmesi; polis merkezlerinin yeniden tasarlanması ve mobil hizmet birimlerinin oluşturularak yaygınlaştırılması; kurumun halkla ilişkiler ve dış ilişkiler politikalarının güncellenmesi.”

2013 EĞİTİM YILI


Polis Genel Müdürlüğü bünyesindeki bazı sıkıntıları ve sorunları aşmak için de çalışmalarını sürdürdüklerini de dile getiren Zaim, “PGM olarak ciddi gelişmeler içerisindeyiz, 2013 yılını eğitim yılı olarak ilan ettik” diye konuştu.


Tüm personelin etkili iletişim konusunda eğitimden geçirildiğini söyleyen Ahmet Zaim, teknik donanımları, kent güvenlik sistemleri çalışmalarıyla suç sonrası değil, suç öncesi hizmetinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu da dile getirdi.

EROĞLU: “POLİSİN KAFASI RAHAT OLMALI Kİ GÖREVİNİ YAPSIN”



Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında polis örgütünün halkın bağrından çıkan en temel ve en önemli kurumlardan biri olduğunu belirtti.

Polisin 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı sırasında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirdiğini kaydeden Eroğlu, 1955-1974 yılları arasında 40’a yakın polisin şehit olduğunu, bu rakamların yapılan vatan hizmetinin, hangi özverilerle bugünlere gelindiğinin açık kanıtı olduğunu belirtti.

,

Kıbrıs Türk halkının polisi ile iç içe olduğunu ifade eden Eroğlu, “Elimden geldiğince görev yaptığım tüm makamlarda polisimizin hakkını, hukukunu geliştirmeye, kafası rahat görev yapmasını sağlamaya çalıştım. Polisin kafası rahat olmalı ki görevini en üst seviyede yapabilsin” diye konuştu.

Ülkeler, halklar, insanlar için en öncelikli şeyin sağlık, ardından da can ve mal güvenliği olduğunu dile getiren Eroğlu, toplumların, bireylerin güvenliğinin en başta polise bağlı olduğunu söyledi.

Eroğlu şöyle konuştu:

“Adalet toplumların huzuru, kaynaşması, ileri gitmesi için en gerekli mekanizmadır ama adaletin başarı ile görevini yapmasının başlıca etkenlerinden biri polisin sağlıklı, düzgün çalışması ve istenen çalışmaları ortaya koymasıdır. Dünyanın ve ülkelerin gelecekte en fazla ihtiyaç duyacağı hizmetler sıralanırken güvenlik hizmetleri en ön sıralara konulmaktadır. Öyle olmasını istemeyiz ama artan Dünya ve ülke nüfusları ile birlikte suçların artmakta olduğu, suç şekillerinin farklılıklar gösterdiği bir gerçektir”.

Can ve mal güvenliğine yönelik polisin görevi için her bakımdan gelişmesine büyük önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, GKK’nın katkılarıyla çok güzel çalışmalar yapıldığını kaydederek devamını diledi.

“TRAFİK KAZALARINA KARŞI GEREKENİ YAPIN”


Trafik kazalarına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, polisin bu konuda hiçbir yasa dışılığa izin vermemesini, denetimlerini artırmasını ve gereken ne varsa yapmasını istedi.

Eroğlu şöyle konuştu:

“Son bir aydır trafik kazalarına kurban giden gençlerimiz hepimizi büyük üzüntüye boğmuştur. Alkollü, süratli araç kullanmayı devam edenleri saptamak çok zor değildir. Yapınız ve onları trafikten uzaklaştırarak hem kendilerinin hem de başkalarının canını kurtarınız.”