ABD ve Avrupa'dan gelenn verilerin büyümede yavaşlamayı işaret etmesi uluslararası piyasaları olumsuz etkiliyor. Asya hisseleri değer kaybetti ve Ocak ayından bu yana ilk kez iki günlük düşüş gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yen değer kazanırken, Avustralya'da CDS'ler son iki haftanın zirvesine çıktı.

dolar karşısında yüzde 0.2 değer kazanırken, Avustralya para birimi 16 önemli para biriminin 15'i karşısında düştü. Bakır yüzde 0.7 geriledi ve düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

ABD'de fabrika siparişleri son üç ayda ilk kez düştü ve Euro Bölgesi'nde hizmet sektörü ve imalat sanayi Şubat ayında beklenenden daha fazla daraldı. Çin ise 2012 yılı için büyüme hedefini 2004 yılından bu yana en düşük seviyeye indirdi. Güney Kore hükümeti, yükselen petrol fiyatları ve Avrupa'daki krizden dolayı büyümeyi destekleme yönündeki çabalarını artıracağını duyurdu.

Boston'da Ameriprise Financial Inc. şef piyasa stratejisti David Joy, Şimdiye kadar, çok mesafeyi çok hızlı kat ettik. Bir miktar geri çekilme beklenmeli dedi ve Çin'in büyüme hedefini düşürmesi buna biraz bahane sağladı değerlendirmesinde bulundu.