Pir Paşa Camii cemaatı imam istiyor

Lefke’de bulunan Pir Paşa Camii, imam Mehmet Gezici’nin Lefkoşa’ya atanması nedeni ile uzun bir süredir imamsız kaldı. Kurban Bayramı’nda imamsız Bayram Namazı kılan cemaat tepkili


Lefke’deki tarihi Pir Paşa Camii’nde uzun bir süreden beri imamsız namaz kılınıyor. Pir Paşa Camii’nde görevli Mehmet Gezici’nin yıllar önce Lefkoşa’ya atanmasının ardından yerine başka bir imam atanmazken, Kurban Bayramı’nda da imamsız namaz kılan cemaat tepki gösterdi.

Kurban Bayramı’nda imamsız namaz kılmak istemeyen bazı cemaat camiyi terk etti. Bazı cemaat ise Ahmet Hoca olarak bilinen kişi tarafından kıldırılan bayram namazı ile ibadetini gerçekleştirdi.


Ezan elektronik cihazlarla okunuyor

Lefke’de Pir Paşa Camii dışındaki iki camide görevli 2 imam bulunuyor. Pir Paşa Camii’nde ise namaz kılmak isteyen cemaat ibadetlerini imamsız yerine getiriyor. Camide Cuma namazları ile bayram namazları ise Alman uyruklu olduğu iddia edilen Ahmet Hoca tarafından kıldırılıyor. Ezan ise Lefkoşa’dan elektronik cihazlar sayesinde tüm camilere aynı anda yayılan sistemle okutuluyor.

İmamsız namazlara tepki

Kurban Bayramında, bayram namazı için Pir Paşa camisinde bayram namazını kılmak isteyen vatandaşlar bayram namazının yabancı uyruklu Ahmet Hoca isimli kişinin kıldırmasına ve caminin yıllardır imamsız oluşuna tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar bayram sabahında namaz kılmak için geldiği camiyi terk ederken bazı vatandaşlarda Ahmet Hoca tarafından kıldırılan namazla ibadetlerini gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili konuşan Lefke Muhtarı Turgay Özersoy’da bazı vatandaşların Kurban Bayramı dolayısı ile Piri Paşa Camii’nde bayram namazını kılmak için camiye gittiklerini ve bayram namazını yabancı uyruklu bir şahsın kıldırdığına dair şikayetler aldığını söyledi. 9 günlük bayram tatili nedeni ile konuyu ilgilere iletemediğini belirten Özersoy, bayram tatili sonrasında durumu ilgililere aktaracağını söyledi.

Özersoy, vatandaşların Lefke Pir Paşa Camii’ne imam atanması için taleplerin olduğunu söyleyerek vatandaşların talebinin yerine getirilmesi için çağrıda bulundu.

Havadis