Sağlık Bakanı Ali Pilli, Meclis Genel Kurulu’nda Pandemi Hastanesi yapılmaması yönündeki eleştiriler üzerine Pandemi Hastanesi yapılması fikrini kendisinin ortaya koyduğunu hatırlattı.

Pilli, “Pandemi hastanesi 45 günde olacak dedik ama bir şekilde olmadı. Başarısızlık varsa yüklenirim ama çalışmadığımıza inanmıyorum,ben hala aynı fikirdeyim yapılması gerekir” dedi.

Pilli, Girne’deki hastanenin tamamlanacağını, Güzelyurt’taki hastane için de ihaleye çıkılacağını belirtti.

Pandemi sürecinde yaptıkları çalışmaları da anlatan Bakan Pilli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu devlet Hastanesi’nde 28 Şubat’ta yangın çıktığını, 10 Mart’ta Koronavirüs salgının yaşanmaya başladığını anımsattı ve bu sağlık altyapısı ile Kovid-19 sürecini en iyi şekilde yürüttüklerini kaydetti.

Hastanedeki eksikliklerin giderilmesi için ihaleye çıkacaklarını da belirten Pilli, “biz tüm söylediklerimizin arkasındayız, 2020’de tüm adımları atacağız” dedi..

Pilli, halen 70 solunum cihazı bulunduğunu, ayaktan tanıda 44 odaya solunum cihazı takılabilecek düzen kurulduğunu ifade ederek “Biz çok konuşmadık ama yaptık, bundan sonra da çok şey yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Pilli, epidemiyolojik çalışmaların devam ettiğini, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı’na kitapçık şeklinde verileceğini de kaydetti.