Dünya sigara devi Philip Morris International’ın Birleşik Krallık ve İrlanda'daki şirketi Philip Morris Limited (PML), yeni yıl kararını ortaya koyan bir bildiri yayınladı ve “sigarayı bırakmaya çalışacağını” açıkladı. Bildiri, yetişkin sigara tüketicilerini, sigarayı bırakma veya Kıbrıs’ta da lansmanı yapılan IQOS benzeri alternatif ürünlere geçiş konusunda bilgiler içeren yeni internet sitelerini (www.smokefreefuture.co.uk) ziyaret etmeye teşvik ediyor.

Devletin onayını istemek” ile “İngiltere'de IQOS benzeri yeni, alternatif ürünlerin erişilebilirliğini artırmak” başlıkları yer alıyor. Bildiride ayrıca şirketin, dumansız alternatifler geliştirmek için araştırma, ürün geliştirme ve ticarileştirme çalışmalarına son 10 yılda 2,5 milyar pound harcama yaptığı belirtiliyor.

Genel Müdür, Başbakan’a mektup yazdı

Bildirinin yanı sıra, PML Genel Müdürü Peter Nixon, Başbakan’a bir mektup yazarak; şirketin, İngiltere’nin dumansız bir gelecek oluşturmasına yardımcı olma konusunda oynayabileceği role değindi. Nixon, şöyle dedi: “İngiltere’nin dumansız bir gelecek oluşturmasında önemli rol oynayacağımıza inanıyoruz. Bugün verilen taahhütler bu hedefi hızlandırabilecek pratik adımlardır. Sigaraya hiç başlamamanın veya tamamen bırakmanın her zaman en iyi seçenek olduğunu kabul ediyoruz. Fakat sigara kullanmaya devam edenler için İngiltere'de hiç olmadığı kadar çok alternatif bulunuyor.”