Maliye Bakanı Ersin Tatar, KKTC’de temaslarda bulunan AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile görüştü.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tatar, Pehlivan’ı kabulde yaptığı konuşmada, ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getirerek, Türkiye ile ilişkilerin her zaman iyi olduğunu ve daha da iyi olması gerektiğini söyledi.

Su projesi ile ilişkilerin daha da kuvvetleneceğini ve aradaki bağın dünyaya gösterilmesi açısından da önemli bir adım olacağını kaydeden Tatar, 1 Milyar Türk Lirası’na mal olacak “asrın su projesinin” Türk şirketleri, Türk sermayesi ve Türk mühendislerinin emeği olduğunu kaydetti.

Tatar, KKTC’de, uygulanan haksız ambargolara rağmen yüksek öğrenim ve turizm konularında çok iyi gelişmeler olduğunu belirterek, ülkeye gelen turistin yüzde 80’inin Türkiye’den geldiğini, bu bakımdan Türkiye ile turizm konusundaki ilişkilerin çok önemli olduğunu söyledi.

“KKTC’DE SU SORUNU ORTADAN KALKACAK”

AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan da konuşmasında, coğrafya bakımında çok güzel bir yerde olan Yalova’nın yüzde 58’lik tarım ve orman arazisiyle özellikle çiçekçilik ve bitki konusunda Hollanda’yla yarışabilecek nitelikte olduğunu söyledi.

Gerçekleşmekte olan barış suyu projesiyle KKTC’de su sorununun ortadan kalkacağını, tarım ve hayvancılık konularında çok büyük gelişmelerin sağlanacağının altını çizen Pehlivan, su KKTC’ye geldikten sonra hem tecrübelerini aktarmak, hem de her türlü teknik bilgi ve alt yapı yardımlarıyla desteğe hazır olduklarını bildirdi.