Yolcular ‘İnsanlık dışı muamele gördük..

 

‘Pegasus ile uçmak için 40 kez düşünürüm’...

 

Pegasus ‘Uçan otomobil ‘ gibi...



Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) yanlış uygulamalar sonrasında kapatıldıktan sonra halkın zorunlu olarak uçmaya mecbur bırakıldığı bazı özel havayolları şirketlerine  yönelik şikayetler büyük boyutlara ulaştı.

 

Pegasus ile İngiltere Stanstead Havaalanına giden GAÜ Kurucu Rektörü ve  Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Face Book’ta yazdığı bir yazıda, Pegasus Hava Yolları ile ilgili olarak şikayetini dile getirirken artık Pegasus Hava Yolları ile uçmak için 40 kez düşüneceğim açıklamasında bulundu .

 

Pegausus Havayolları ile çeşitli ülkelere yolculuk yapan birçok KKTC vatandaşı da havayolunu ‘Uçan Otomobil’e, benzetirken, insanlık dışı davranışlara maruz kaldıklarını dile getiriyor.

 

İNSANLIK DIŞI DAVRANIŞ GÖRDÜK

 

İsviçre’nin Montreux kentinde düzenlenen törende Oxford Europe Business Assembly (EBA) Değerlendirme Kurulu tarafından Yılın En İyi Üniversitesi (2013 Best University) ödülü verilen GAÜ’nün Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Face Book’ta yaptığı açıklamada,  Pegasus stn Londra Havaalanında bazı personelinin insanlık dışı davranışlarını gördükten sonra artık uçmak için 40 kez düşünürüm dedi.

2 PAYLAŞIM 23 BEĞENİ ALDI

Face Book’ta yapılan açıklama 2 kez paylaşılırken, 23 beğeninin de sahibi oldu. Yağış Akpınar, Pegasus Havayolları için Uçan otobüs nitelendirmesinde bulunurken  Aybike Alev Yanar, Türk Havayollarına alıştıktan sonra Pegasus gerçekten otobüs gibi geliyor. Koltukların pisliği. Hosteslerin terbiyesizliği. İnsanlarla dip dibe gitme sorunu. Mecbur kalmadıkça kullanmamak lazım açıklamasında bulundu.

SERT ELEŞTİRİLER YAPILDI

Pegasus Havayolları ile ilgili sert açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Enver Baturalp yazdığı mesajda, onlar kendisini insan zanneden zavallılar olsa gerek derken, Salih Toros, Pegasus bana da çok faul davrandı. Herhalde genel poitikalari böyle. KTHY özledim diyerek tepkisini dile getirdi..


ARTIK PEGASUS İLE UÇMAMAYA KARAR VERDİM

KKTC sakinlerinden Hatice Asvaroğlu, Maalesef iki hafta önce Londra'dan konferanstan dönerken, ben de aynı saygısız, insanlık dışı muameleyi yaşadım ve artık hiçbir şekilde Pegasus Havayolları ile uçmamaya karar verdim. Yolculara çok saygısız obje gibi davranıyorlar dedi.


YOLCULARA ÇOK SAYGISIZ DAVRANIYORLAR

Hatice Asvaroğlu açıklamasına şöyle devam etti. ‘Yer hizmeti veren görevliler de Pegasus Havayolları personeli. Ancak yolcularla iletişim kurarken çok saygısız davranıyorlar. Mesela el bagajımı kontrol eden bayan emirler yağdırarak çok saygısız davrandı. Orda kendimi bir suçlu gibi ve değersiz hissettim. Tabii ki kurallar olacak. Kurallara her zaman saygı duymuşumdur. Ancak insanları sorgularken kontrol yaparken, saygı çerçevesinde hareket edilmeli. Sanırım Pegasus Havayollarının personelini işe alırken daha farklı kriterler kullanması gerekmektedir.  Ve mevcut personelini de bu konuda acilen eğitimden geçirmesi gerekmektedir. Güvenlik de önemlidir ancak insani değerlerimizi de unutmamamız önemlidir’



KIBRIS MANŞET ÖZEL H
ABER