Pasaport Sahte Mi? Değil Mi?

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Evrim Kamalı

Güney Kıbrıs’ta üzerine kendi resmini yapıştırarak sahtelediği Litvanya pasaportu ile Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalışırken yakalan zanlı İgor Kuklin dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Memuru Öjen Açıkada olayla ilgili bulguları aktardı. Açıkada zanlı Igor Kuklın’in 26 Eylül saat 22.30 sıralarında Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’ta üzerine kendi resmini yapıştırarak sahtelediği Litvanya pasaportu ile ülkeye giriş yapmaya çalışırken yakalandığını söyledi. Rus uyruklu zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını, sahte kimlikte geçen isim ile ilgili araştırma yapılacağını kaydeden polis, zanlının soruşturma maksatlı 1 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı pasaportun sahte olmadığını, daha önce başka ülkelere giriş yaparken kullandığını öne sürdü.

Zanlının bu iddiası üzerinde tekrar söz hakkı alan polis, evrak inceleme uzmanının pasaportun sahte olduğuna dair sözlü ifade verdiğini belirtti.

Talebi değerlendiren Yargıç Meltem Dündar zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar veridi.