Eski sevgilisinin aracını yakmakla suçlanan Hüseyin Çubukçuoğlu, polise verdiği ifadesinde ilginç iddialarda bulundu.

Çubukçuoğlu, eski sevgilisine nakit olarak 15 bin Euro verdiğini, parayı aldıktan sonra ise ortadan kaybolduğunu söyledi. Bu durum karşısında şok geçirdiğini söyleyen Çubukçuoğlu,

benzin bidonu ile eski sevgilisinin evine giderek, kapısı açık garajdan içeri girdiğini ve aracını ateşlediğini kabul etti.


   Çubukçuoğlu, dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Çubukçuoğlu, 5 bin TL nakdi teminat karşılığında serbest bırakıldığı halde, parayı ödeyemeyince hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.


  Dünkü teminat duruşmasında, iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Mehmet Kortaç’ı tanık olarak dinletti. 


   Tanık polis Mehmet Kortaç, zanlının 4 Ekim 2012’de, saat 10.55’te, önceden 15 bin Euro nakit borç verdiği yurt dışındaki Özay Ömeroğlu isimli kadının evinin açık garaj kapısından içeriye girdiğini ve tasarrufundaki benzini aracın üzerine dökerek kasti hasara uğrattıktan sonra aracın yanmasına sebebiyet verdiğini söyledi. 


   Kortaç, çıkan yangın sonucu konu evin panjur ve ahşap penceresinin de yandığını belirterek, zanlı Hüseyin Çubukçuoğlu’nun polise gönüllü ifade vererek “kundaklama” suçunu kabul ettiğini anlattı.  


  Zanlı aleyhine başlattığı soruşturmasını tamamladığını kaydeden Kortaç, zanlının uygun bir teminata bağlamasını talep etti.


   Yargıç Banu Soyer, davaları sonuçlanıncaya değin KKTC dışına çıkmaktan men ettiği zanlıyı,15 bin Euro nakdi teminata bağladı. 


   Banu Soyer, ayrıca, zanlı lehine KKTC vatandaşı iki kefilin de 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi.