Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) ibadet yerleri, kamu kurum ve kuruluşlarını siyasete alet ettiğini savundu.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Özyiğit,  Ramazan ayını fırsat bilen UBP'li yetkililerin Mağusa ve İskele'de camide iftar yemekleri düzenlediğini iddia etti.

KKTC Kızılay Derneği'nin de UBP finansmanıyla yemekler düzenlemekte olduğu yönünde ciddi iddialar bulunduğunu ileri süren Özyiğit, bir süre önce UBP’ye katılan İskele Belediye Başkanı'nın da buna destek verdiğini iddia etti.

İftar yemeklerinin hangi bütçeden karşılandığının açıklanmasını isteyen Özyiğit, UBP veya başka bir örgütün kendi bütçesinden iftar yemekleri verebileceğini, ancak bu yemeklerin cami veya kamu kurumlarında yapılmaması gerektiğini belirtti.

Özyiğit, herkes din ve inanç özgürlüğüne sahip olduğunu ancak dinin siyasete alet edilmesinin doğru olmadığını belirtti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün kızının mezuniyet töreni için İstanbul'a kalabalık bir ekiple birlikte gittiği, İstanbul'da en lüks otellerden birinde kaldığı, tümünün masraflarının da devlet bütçesinden karşılandığını iddia eden Özyiğit,  “Başbakan da olsa halktan kesilen vergilerin bu şekilde kullanılmasının kabul edilemez olduğunu” ifade etti.

“Devlet kaynaklarının özel işler için kullanılması UBP'nin alışkanlıklarından biri haline geldi. Makam araçlarıyla düğünlere gitme bunun bir başka örneği” diyen Özyiğit, "para yok gerekçesiyle devletten alacaklı birçok kesimin ödenmediği bir dönemde devlet bütçesinin bu şekilde kullanılmasının halkla alay etmek anlamına geldiğini” savundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un, ekonomik kurumlara resmi yazı göndererek fuar alanına Mescit yapılması için katkı payı istediğini savunarak bunu eleştiren Özyiğit, "Sn. Atun üzerine vazife olmayan konularla uğraşacağına, asli görevine odaklansın. Ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiği, üretici, esnaf, zanaatkar, sanayici başta olmak üzere birçok sektörün batağa sürüklendiği bir dönemde, Sn. Atun vatandaşları ekonomik olarak rahatlatacak projeler üretesin " ifadelerini kullandı.