ÖZYİĞİT: “TEMEL HEDEFİMİZ, ÜLKENİN SOSYO EKONOMİK VE SİYASAL YAPISINA YÖN VERECEK GENÇLERİN YETİŞMESİ"

MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI ÖZYİĞİT GÜZELYURT ŞEHİT TURGUT ORTAOKULU MODERN MUTFAK VE SPOR ODASININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

 Güzelyurt’taki Şehit Turgut Ortaokulu, modern mutfak ve spor odası bugün düzenlenen törenle Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit tarafından açıldı.

Modern mutfak, Güzelyurt’taki Şehit Turgut Ortaokulu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü katkılarıyla, spor odası ise Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla hizmete sunuldu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Şehit Turgut Ortaokulu’nda yer alan törene; Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Bakanlık Müsteşarı Asım İdris, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Milletvekilleri, Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü yetkilileri, Okul Aile Birliği, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şehit Turgut Ortaokulu Müdürü Cengiz Uzun, devlet okullarına yapılan yatırımın her zaman toplumları ileriye taşıdığını belirterek, okul olarak kent halkıyla, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimle işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.

ÖZYİĞİT

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de,  törende yaptığı konuşmada eğitime yapılan yatırımın bir ülkenin geleceğine yapıldığını ifade ederek, “Eğer biz bu ülkede ebediyen var olacaksak, bu topraklara dişimizle tırnağımızla sahip çıkarak, onları geliştirerek ve özellikle gençlere yaşanası bir vatan bırakarak sahip çıkacağız” dedi.

Özyiğit, gençlerin ülkede veya yurtdışında en iyi okullarda yetişerek, bu ülkede iş, istihdam olanağı bulabileceği ve ülkenin sosyo ekonomik ve siyasal yapısına yön verebileceği koşulları yaratmakla yükümlü olduklarını belirterek, eğitimdeki temel hedeflerinin de bu olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki dönemde eğitim süresinin hem gün, hem de yıl içerisine yayılması hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Bakan Özyiğit, devlet okullarına özel okullar kadar ilgi gösterilmesi ve tercih nedeni olmasının böylesi yatırımlarla mümkün olabileceğini ve oluşturulan mutfağın gelecekte atılacak adımlar için önemli bir kazanç olduğunu söyledi.

Özyiğit konuşmasının sonunda bugüne kadar ülkedeki eğitime katkı koyan herkese teşekkür ederek, modern mutfağın ve spor odasının hayırlı olmasını diledi.

Törende konuşmaların ardından katkı koyanlara teşekkür plaketi takdim edildi.