ÖZYİĞİT, TAHİR GÖKÇEBEL BAŞKANLIĞINDAKİ KTOEÖS HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ

“BİLİŞİM SUÇLARI YASASIYLA İLGİLİ ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURACAĞIZ”

“İKİNCİ DALGA GELMESİ HALİNDE YENİ DERS YILI NASIL AÇILACAK? BU ANLAYIŞLA İLGİLİ CİDDİ ENDİŞELERİMİZ VAR…”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, olumlu unsurlar içerse de Bilişim Suçları Yasası’nın hala ciddi eksiklikleri olduğunu belirterek, TDP’nin salı günü Anayasa Mahkemesi’ne dava dosyalayacağını açıkladı.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Özyiğit, Tahir Gökçebel başkanlığındaki Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) heyetiyle görüştü. TDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede TDP PM üyesi Mehmet Burhan da hazır bulundu.

“ÖĞRETMENLİK SINAVI İSTENİRSE YAPILABİLİR…”

Genel Başkan Özyiğit, bu yıl öğretmen sınavlarının yapılmayacağının açıklandığını ancak istenmesi halinde bu sınavların yapılabileceğini belirtti.

Bu yıl öğretmen sınavlarının yapılmayacağının açıklandığını belirten Özyiğit, istenmesi halinde bu sınavların yapılabileceğini vurguladı.  Özyiğit, Eğitim Bakanlığı’nın Yüksek Mahkeme ile istişare ederek bu sınavların yapılabilmesinin önünü açılabileceğini kaydetti.

İkinci bir dalga gelmesi halinde yeni ders yılının nasıl açılacağına dair Bakanlığın hiçbir hazırlık yapmadığını da savunan Özyiğit, “Bu anlayışla yeni ders yılından ciddi şekilde endişe duymaktayız”” dedi.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yasasından kaynaklanan sıkıntının Meclis’te yapılan düzenlemeyle ortadan kaldırıldığını, buna destek ve onay verirken de öğretmen nakilleri ile giriş sınavlarının yapılmasını gündeme getirdiklerini belirten Özyiğit şunları kaydetti:

“Sınavların yapılmasının önünde bize göre bir engel yoktur. 2018 genel seçimleri öncesinde YSK tarafından seçim yasakları ile ilgili yayınlanan genelgede ‘Atama, terfi, nakil, sınav işlemlerini sınırlayan yasaklara göre sadece mevsimlik işçi, öğretmen ve sağlık alanında istihdamlar yapılabilir’ denilmektedir. Burada Eğitim Bakanlığına görev düşmektedir. Yüksek Mahkeme ile istişare edilerek bu sınavların yapılabilmesinin önü açılabilir. Bu düşüncelerimi Kamu Hizmeti Komisyonu yetkililerine de aktardım.”

Sendikanın sınavlarla ilgili bir görselini paylaşan, sendika yönetim kurulu üyesi de olan bir öğretmenin Bilişim Suçları Yasası kapsamında ifadesinin alınmak istendiğini söyleyen Özyiğit, “Bilişim Suçları Yasası’nın içeriğinde olumlu unsurlar olsa da, halen eksiklikler bulunmaktadır. Bu nedenle TDP olarak ‘hayır’ oyu kullandık. Önümüzdeki salı günü de Anayasa Mahkemesine dava dosyalayacağız” dedi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile TC Eğitim Bakanı Ziya Selçuk arasında imzalanan ve Meclis’in alt komitesine getirilen eğitim zaptının kendi dönemlerinde gündeme geldiğini ancak buna onay vermediklerini söyleyen Özyiğit, KKTC Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bir okulun eğitim-öğretim faaliyetlerinin bir vakfa devredilmesinin kabul edilemeyeceğini kaydetti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit geçtiğimiz hafta yapılan KTOEÖS Genel Kurulu’nun özelde sendika, genelde ise eğitim camiası ile topluma hayırlı olmasını da diledi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve heyeti görüşmede eğitimdeki sorunlar, eksiklikler, öğretmenlik sınavı, Bilişim Yasası, TC ile KKTC eğitim bakanlıkları arasında imzalanan eğitim zaptı gibi konularda açıklamalarda bulundu.