Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, basın özgürlüğünün ülke demokrasilerinin vazgeçilmez unsurlarının başında geldiğini vurguladı. 
Özyiğit, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ nedeniyle yayımladığı mesajda, basın özgürlüğünün demokratik toplum için elzem bir gereklilik olduğuna dikkat çekerek, basının özgür olmadığı ülkelerin gelişiminde sorunlar yaşandığını, dahası özgür olmayan medyanın, o ülkenin geleceği açısından da tehlikeli olduğunu kaydetti.
Daha özgür bir basının herkesin arzusu ve hedefi olması gerektiğini, ancak bu anlamda dönem dönem maalesef olumsuz gelişmeler yaşandığını, Afrika gazetesine yapılan saldırıların herkesin aklında olduğunu, son olarak geçtiğimiz günlerde de Diyalog Tv’nin uydu yayınlarının kesildiğini anımsatan Özyiğit,  çok sesliliğin, ifade özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiğini vurguladı. 
Ülkede kişiliğini ve her türlü değeri koruyarak görev yapan ve bu bilinçle hareket eden basın mensuplarının yanı sıra, basın özgürlüğünü hiçe sayan kişilerin olduğuna da işaret eden Özyiğit, özgür basın yaratma çabasında olan ve bu uğurda mücadele eden tüm kişi ve kurumlara destek belirtti. 
Özyiğit, özellikle son aylarda virüsle mücadele döneminde olduğu gibi, çok zor koşullar altında basın sektöründe emek veren, alın teri döken, toplumu aydınlatmak için haber peşinde koşan, doğruyu arayan tüm çalışanları kutlayarak, tüm basın camiasına daha özgür, daha huzurlu bir gelecek diledi.