DENKTAŞ: “HİÇ BİR ŞAKA 24 YIL SÜRMESİN... BİZ ÖZTOPRAK VE EKİBİNE KEFİLİZ”

ÖZTOPRAK: “24 YILLIK KABUS SONA ERECEK”

 Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Lefke Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öztoprak ve Belediye Meclis Üyeliği adayları, dün akşam düzenlenen törenle Lefke ve bölge halkına tanıtıldı. Etkinlikte DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı,  Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da hazır bulundu.

DP-UG’den yapılan yazılı açıklamaya göre yoğun katılım olan gecede “Öztoprak gelecek, yüzümüz gülecek” sloganları atıldı.

Gecede konuşan Öztoprak ekibi ile birlikte tüm Lefke bölgesi halkına hak ettiği hizmeti getireceğinin sözünü verdi ve “Değişim size iyi gelecek. Şimdi hizmet zamanı” dedi.

“İNŞALLAH 29 HAZİRAN AKŞAMI LEFKE’NİN YÜZÜ GÜLECEK”

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş gecede yaptığı konuşmasında, kendisine bu coşku ve heyecanı yaşattıkları için Lefke bölge halkına teşekkür etti ve “Siz bu akşam benim yüzümü güldürdünüz. İnşallah 29 Haziran akşamı da Lefke’nin yüzü gülecek. Yeşilırmak’tan Lapta’ya kadar Lefke Belediyesi’nin yüzü gülecek” dedi.

Serdar Denktaş, konuşmasının devamında mevcut belediye başkanının, “Lefke Belediyesi’nin borcu yok, devletten alacağı var” demesine atıfta bulunarak, Nasreddin Hoca’nın bir fıkrasını paylaştı:

“Nasreddin Hoca’nın vereceği var. Alacaklısı her gün kapıda. Sabahlara kadar uyuyamaz. Yatağın içinde döner. 1 gece, 2 gece, 3 gece. Nihayet kalkmış gitmiş alacaklısının kapısını çalmış. Size olan borcum vardı ya, borcum morcum yok. Alacağım var sizden demiş ve eve gidip yatmış ve mışıl mışıl uyumuş. Eşi ‘ne oldun bey, kaç gecedir uyuman şimdi uyudun. Bir yerlerden para bulup borcunu mu ödedin?’ demiş. ‘Yok’ demiş hoca. ‘Ödemeyeceğimi söyledim onlar düşünsün artık.’”

“LEFKE BELEDİYESİ KALESİNDE 24  YIL NÖBET TUTAN BİRİ OLSAYDI, LEFKE BU DURUMA DÜŞMEZDİ”

Mevcut Belediye Başkanı’nın “nöbet değişimi” sözüne de dikkati çeken Serdar Denktaş, nöbet değiştirebilmek için önce o nöbeti tutan birinin olması gerektiğini ifade etti. Denktaş, “Lefke Belediyesi kalesinde 24  yıl nöbet tutan biri olsaydı, Lefke bu duruma düşmezdi. Nöbet tutan yok. Biz kaleyi almaya geldik” şeklinde konuştu.

Askerliğini Lefke’de yaptığını anımsatarak, Lefke’nin o dönemde cıvıl cıvıl, insanlarının daha mutlu, Yeşilırmak’tan Gaziveren’e kadar her tarafın daha bir “pırıl pırıl” olduğunu kaydeden Denktaş, “Aradan yıllar geçti ve 24 yıllık bir icraatsızlık dönemi yaşandı. Şimdi Lefke’ye her geldiğimde içimi hüzün kaplıyor. Dükkanlar kapanmış, esnaf iş yapamaz olmuştur. Lefke’nin portakalı bile eskisi gibi değil” dedi.

“ÖZTOPRAK VE EKİBİ DENEYİMİ, GENÇLİĞİ, DİNAMİZMİ VE ÖZELLİKLE BÖLGEYE OLAN SEVGİSİ İLE BU GÖREVE TALİPTİR”

“Peki Lefke’de ne yapılacak. Unutulup, bırakılıp gidilecek mi? Yoksa Lefke bu eski tarihi kent kültürüyle, tarihiyle birlikte yeniden canlanacak mı?” sorusunu soran Denktaş, Öztoprak’ın çok iyi bir ekip oluşturduğuna işaret ederek, bu ekibin deneyimi, gençliği, dinamizmi ve özellikle bölgeye olan sevgisi ile bir araya geldiğini ve bu göreve talip olduklarını kaydetti.

“Lefke’nin, Lefkeli’nin ve Belediyenin makus talihini” artık değiştirmek zorunda olduklarını söyleyen Denktaş, DP-UG’nin Lefke Bölgesi ile ilgili vizyonunu, hayallerini ve hedeflerini geceye katılanlarla paylaştı.

Serdar Denktaş şöyle devam etti:

“Boş bırakılmış, kirletilmiş, terk ettirilmiş bölgemize yeniden canlılığı getireceğiz. Bu mümkündür. Eğer bu şirin kasabanın yeniden eski görkemli günlerinin de ötesine geçmesini sağlayabilecek vizyona sahip iseniz, atacağınız her programlı adım sizi o vizyona, o hayale bir adım daha yaklaştıracaktır.

Göletin etrafından bütün o güzelliklerin ekonomik bir kazanıma dönüştürülebileceği bir ortam hayal etmekteyiz. Hayalimiz; kasabanın merkezinin restore edilmiş, eski güçlülüğünü her gelene hissettiren, yabancı turistin sırf görmek için geldiği, portakal bahçelerinde dolaşarak Lefke’nin ünlü portakalını dalından kestiği, buralarda harcamalar yaptığı, kapalı olan dükkânlarda gençlerimizin yeni yeni işler kurduğu, pırıl pırıl tertemiz yaşanabilir bir Lefke’dir.”

“HİÇ BİR ŞAKA 24 YIL SÜRMESİN... BİZ ÖZTOPRAK VE EKİBİNE KEFİLİZ”

Gaziveren’den Yeşilırmak’a kadar devam eden bölgeyi kapsayan ve iki-üç yıl önce ortaya koydukları “Yavaş Şehir” konseptinin Gaziveren ile Yeşilırmak arasındaki bölgede hayata geçmesi ile birlikte bölgeye turist akını olacağına inanç belirten Serdar Denktaş şöyle devam etti:

“Bu başarılabilir. Bizim elimizdeki projeler Gaziveren’den itibaren bu hayali zaten hayata geçirmeye başlıyor. Ama burada bizim kendi hayalimizi, vizyonumuzu hayata geçirebilecek bir yerel yönetime ihtiyaç var. Yıllardan beridir dostum, kardeşim, yoldaşım olan Öztoprak oluşturduğu bu güzel ekiple birlikte bize bu yerel yönetimdeki desteği sağlayacak. Artık uyuma yok. Artık işleri geçiştirme yok. Artık bu ülkenin malını talan etme yok. Artık seçimlere 3 ay kala vatandaşa hizmet götürme yok. Öztoprak döneminde her gün, her an ve herkesi kucaklayan hizmet var. Ümit ediyorum ki bu 24 yıllık şaka gibi hiçbir şaka olmasın. Hiçbir şaka 24 yıl sürmesin. Sizden talebimiz; 4 yıl boyunca bu ekibe, bu Başkan’a güvenmenizdir. 4 yıl sonra hesabını hep birlikte bizden sorun. Biz Öztoprak ve ekibinin kefiliyiz. Ve mutlaka başaracağız diyoruz. Yeter ki siz o yetkiyi bizlere tanıyın” şeklinde konuştu.

“ÖZTOPRAK VE EKİBİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”

29 Haziran’a kadar çok çalışılması gerektiğini söyleyen Denktaş, sözlerini şöyle noktaladı:

“29 Haziran’a kadar çok çalışmalıyız. Rakibimiz var diye değil. Ama yöntemlerini de biliyoruz. O nedenle hiç rehavete kapılmadan, nasıl olsa kazandık bitti bu iş demeden, 29 Haziran gecesi sonucu alıncaya kadar, siz ‘Hadi başkan çık gel, Lefke’den kutlamaya başlıyoruz’ değinceye kadar çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz. Ben sizi şimdiden kutluyorum. Öztoprak ve ekibine başarılar diliyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

HÜSEYİN ÖZTOPRAK: “ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI”

Hüseyin Öztoprak ise konuşmasında, Lefke Bölgesi ile ilgili vizyonlarını anlattı ve bu vizyonu hayata geçirmek ve Lefke bölge halkının hak ettiği hizmeti almasını sağlamak için kendisine ve ekibine destek istedi.

“Lefke Bölge halkının vereceği destek ile 24 yıllık kâbus sona erecek” diyen Öztoprak, “ekibimle birlikte Lefke’yi yaşanacak bir hale getireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

“Şimdi Değişim Zamanı” diyerek, neden değişim zamanı olduğunu anlatan Öztoprak, şöyle konuştu:

“Çünkü değişim size, gücünü halktan alan bir belediye, daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre, daha hızlı ve çağdaş bir hizmet anlayışı getirecek. Çünkü değişim size, daha planlı ve sürdürülebilir bir gelişim, yüzü geleceğe dönük ve herkese eşit hizmet veren bir belediyecilik anlayışı getirecek. Çünkü değişim size, çocuklarımızdan yaşlılarımıza kadar herkesin yaşamaktan keyif alacağı, yepyeni bir kent getirecek. Yepyeni bir kent değişimle gelecek. Değişim size iyi gelecek. Şimdi hizmet zamanı.”

“ELEKTRİK PARASINI BİLE ÖDEYEMEYEN BİR BELEDİYE”

Konuşmasında, mevcut belediye başkanın “Lefke hak ettiği hizmeti alacak” yazılı pankartına atıfta bulunarak, “Sayın başkanın pankartı da güzel ama bugünkü Lefke’ye uymayan bir söz yazıyor. Lefke halkı hak ettiği hizmeti alacak. Hangi hizmet? Lefke halkı 24 yıldır bu hizmeti aldı da bu içinde bulunduğumuz aydan 4 yıl sonra da bu hizmeti alacak. 24 yılda Lefke Bölgesi’ne, bölge halkına hiç bir şey vermeyen bu başkan ‘Bizim belediyemizin Devlete ve başka kurumlara borcu yoktur. Devletten alacaklıyız’ demesine herkes güler” diyen Hüseyin Öztoprak, “Elektrik parasını ödeyemeyen bir belediye nasıl olur da Devletten alacaklı olur?” sorusunu sordu.

Öztoprak, “Elektriği sağlayamayan bir belediye başkanı ve ekibinin Lefke halkına hak ettiği hizmeti sunmasının mümkün olmadığını” da söyledi.

“SİZE HİÇ YALAN SÖYLEMEDİM, SÖYLEMEYECEĞİM”

“Yıllardır hepinizin evine geliyorum, sorunlarınızı dinliyorum, sohbet ediyorum ama tutamayacağım sözler vermiyorum. Size hiç yalan söylemedim söylemeyeceğim” diyen Öztoprak, “Size söylenen yalanlara artık karnınız tok. Bu seçimde hür iradenizle oyunuzu kullanınız. Lefke’nin bu şansını bize veriniz. Lefke adanın en özel ve güzel yeridir. Bölgede yürürken su sesleri akıyor. Vadisi cennet gibidir. Bunun değerini bilerek sizlere hizmet vermek istiyorum. Ben Lefke’nin kaderinin böyle olmadığını, seçimde bu kaderin değişeceğine inanmaktayım. Sizlerden yardım, yetki ve oy istiyorum. Teşekkür ederim saygılar sunarım” diyerek sözlerini tamamladı.

MENTEŞ GÜNDÜZ: “AMACIMIZ LEFKE BELEDİYESİ’Nİ SORUNLARDAN KURTARMAK VE LEFKE BÖLGESİ HALKINA YAKIŞIR ÇAĞDAŞ BİR BELEDİYECİLİK HİZMETİ SUNMAK”

DP UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de, Lefke bölgesinde “yıllardır yaşanan olumsuzluklara” son vermek için Öztoprak ve ekibine destek istedi.

Öztoprak ve ekibinin ilçeyi ve sorunları çok iyi bilen, katılımcı, paylaşımcı ve her koşulda Lefke ilçe ve köylerine sahip çıkabilecek kişilerden oluştuğunu kaydeden Gündüz, 1990 yılından bu yana Lefke halkının mevcut yönetimden alamadığı hizmeti Öztoprak ve ekibinden alacağını belirtti.

Demokrat Parti Ulusal Güçler olarak amaçlarının, Lefke Belediyesi’ni sorunlardan kurtarmak ve Lefke bölgesi halkına yakışır çağdaş bir belediyecilik hizmeti sunmak olduğunu dile getiren Menteş Gündüz, “İşte yola çıktığımız bu geminin kaptanı olan Hüseyin Öztoprak, girdiği her politik yarıştan şaibesiz ve alnının akı ile çıkmıştır. Taşımış olduğu katılımcılık, paylaşımcılık, hesap verebilir ve şeffaflık özelliği ve tüm halkımızın sevgisi ile bu yarıştan da galibiyetle çıkacağına hiç şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.