Özkurt mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Biliyoruz ki; basın demokratik toplumların vazgeçilmez bir unsurudur. Basın, topluma sunduğu bilgi ve haberlerle demokrasinin işlemesine katkı sunar. Haber verme işlevini yerine getirirken, doğruluk kavramını odağına alarak topluma ayna tutar. 

Teknolojideki büyük değişim ve dönüşümler, halkın habere ulaşma araçlarını geniş mecralara yaymıştır. Ülke ve dünya gündeminin sosyal ağlar üzerinden öğrenildiği yeni medya düzeninde, doğru bilgiye ulaşmak bir hayli zorlaşmıştır. Bu dönüşüm haberin doğruluğu ilkesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Özellikle sosyal medyanın yaygın olarak kullanıldığı ülkemizde, sahte haberler ve bilgi kirliliği ile oluşan manipülasyonların sosyolojik etkileri hayatımızı çok etkilemiştir. 

Dünyayı sarsan COVİD-19 pandemisi; doğru ve güvenilir habercilik anlayışıyla kamu yayıncılığı yapan kurumların ne kadar önemli ve değerli olduğu ortaya koymuştur. Halkımız, en doğru ve güvenilir bilgiye, BRT aracılığıyla ulaşmıştır. BRTK yapmış olduğu habercilikle, Kıbrıs Türk halkının ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Kıbrıslı Türklerin gözü kulağı olmuştur. 

BRTK doğru bilginin ve güvenilir haberin merkezi olmaya devam edecektir. Bu vesileyle birlikte BRTK çalışanlarının ve tüm basın emekçilerinin “Basın Günü”nü kutluyorum."