Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, İsmail Arter’in Gazimağusa Belediye Başkanlığı’nı kazanması nedeniyle tebrik mesajı yayınladı.

Özgürgün, Gazimağusa Belediye Başkanlığı’nı kazanan İsmail Arter’i ve “onu partinin adayı gibi belediye başkanlığına taşıdığını” belirttiği Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa İlçe Başkanı’nı, milletvekillerini ve tüm partilileri” kutladı.

Özgürgün, “29 Haziran yerel seçimlerinin odağında olan, Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne Belediye Başkanlıklarından, UBP’nin destek verdiği, ülkemiz ekonomisinin merkezi, liman kentimiz Gazimağusa’nın kazanılması, Ulusal Birlik Partisi’nin göz ardı edilemeyecek başarısıdır” ifadesini kullandı.

Özgürgün, “Bağımsız adaylara verdiği destek oylarıyla, yerel seçimlerin tartışmasız birinci partisi durumunda olan Ulusal Birlik Partisi’nin, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e verdiği desteğin boyutu, partimiz adına takdire şayandır” dedi.

CANALTAY: “DOĞRU DEĞERLENDİRİLMELİ”

UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay da halkın yerel seçimlerde verdiği kararların ilçe için olumlu sonuçlar doğurmasını diledi.

Canaltay, “Herkesin halkın yerel seçimlerde verdiği kararları her yerleşim birimini ayrı ayrı ele alarak doğru değerlendirmesi gerektiğini” belirtti.

Resmiye Canaltay şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk halkının sahip olduğu zenginliklerin başında devlet çatısı altında oluşturduğu yönetim, yaptığı seçimler ve kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik sistem gelir. Yerel yönetimler başlangıçtan sona kadar insan yaşamını doğrudan etkileyen hizmetlerin üretildiği, demokrasinin ilk ve en etkin uygulamasının yaşandığı organlardır. Siyaset halkın, bireyin,  güven, refah, mutluluğu için yapılır. Dünya hızla değişiyor, gelişiyor. Bu gelişmeleri en başta siyaset kurumunun ve siyaset yapanların doğru okuması şarttır.”

Canaltay mesajında, destek verenlere teşekkür etti.