“10 BİN KİŞİYLE KURULTAYA GİDİYORUZ. BU BİR DEVRİMDİR VE DOĞRUDAN DEMOKRASİDİR”

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Genel Başkan Adayı Hüseyin Özgürgün önceki akşam Lefke’ye giderek, UBP Lefke Örgüt binasında, Lefke ve yöresindeki köylerdeki UBP’lilerle bir toplantı gerçekleştirdi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, toplantıda UBP Güzelyurt İlçe Başkanı, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, UBP Lefke, Yedidalga, Yeşilırmak, Bağlıköy, Bademliköy, Gemikonağı, Denizli, Çamlıköy ve Cengizköy Örgüt Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Örgütleri yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün toplantıda yaptığı konuşmada, yaklaşık iki buçuk yıl kadar önce UBP Genel Başkanlığına gelirken, “İlk seçimde UBP birinci parti çıkmazsa Genel Başkanlıktan ayrılacağım” dediğini hatırlattı ve “İlk seçim çok uzak değildir. Ben ilk seçimin bir veya bir buçuk yıl içerisinde olabileceğini geçmiş tecrübelerime dayanarak söyleyebiliyorum. En geç iki buçuk sene sonra seçim var. Tek hedefim benim başkanlığımda yapılacak olan seçimde partimizi birinci parti çıkarmaktır. Eğer olmazsa ayrılacağımı bir kez daha söylüyorum. Bundan da geri adım atmam mümkün değil” diye konuştu.

Özgürgün, ülke ve halk adına değerlendirme yaparak görevden kaçmadıklarını ve iç barışın sağlanması amacıyla mevcut CTP-UBP koalisyon hükümetini kurduklarını anlatarak, “Burada UBP kendini düşünmemiştir, Partisel çıkarlarından önce, ülke çıkarlarını ve halkın çıkarlarını düşünmüştür. Eğer biz bu hükümeti kurmasaydık erken seçim olacaktı ve katılım da %50’lerin altına düşecekti. . Dolayısıyla halkın yeniden güvenini kazanmak adına bu hükümeti kurmamız gerektiğine inandık” dedi.

Özgürgün, 2013 Kurultayında Genel Başkanlığa tek aday olmak istediğini belirttiğini ve arkadaşlarının da bunu kabul ettiğini ifade ederek,  söyle konuştu:

“ ‘Tek aday olursam, başkan olurum ve başkanlıktan sonra bu partiyi bir Genel Seçime götürmek için bana fırsat vereceksiniz’ dedim. Bunu kabul ettiler. Arkadaşların bugünkü tavrının şahsıma haksızlık olduğunu görüyorum. Çünkü sözlerinde durmadılar. Bu arkadaşlarla kişisel ya da yönetsel hiçbir sorunum yoktu, hatta onlara göre çok demokrat bir Genel Başkandım, yetkili kurumlarda tüm kararlar oy birliğiyle alınmıştır. Ancak onay verdikleri koalisyon hükümetine beş Bakanın ismini açıkladığım gün beş kişi adaylıklarını duyurdu” .

UBP Olağanüstü Kurultayına kadar Genel Başkanlığa aday olmasına rağmen hiçbir şey konuşmama kararı aldığını ifade eden Özgürgün, “ UBP bir devrim yapmıştır. 10.000 kişiyle kurultaya gidiyoruz ve 10 bin kişi kurultayda oy kullanacak. Artık kurultaylarda her üyenin oyu vardır. Bu bir devrimdir ve doğrudan demokrasidir. Artık tüm milletvekili adaylarını da bu üyeler belirleyecektir. Bazıları bu sistemin yürümeyeceğini belirtmektedirler. Ben de diyorum ki bu sistem yürür. Şimdi tek düşüncemiz bu kurultayımızdan yüzümüzün akı ile çıkmaktır” diye konuştu.

KIBRIS KONUSU

Konuşmasında Kıbrıs Konusuna da değinen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Konusunda ‘birçok gelişmeler var’ denildiğini ama Kıbrıs konusunda hiçbir gelişme olmadığını savundu. Özgürgün müzakerelerdeki her şey üzerinde anlaşılmadan hiçbir şeyde anlaşılmış sayılmayacağı prensibini hatırlattı.


 Kıbrıslı Türklerin eşitliğini Rum tarafının kabul etmediğini ileri süren Özgürgün, Rum tarafının dönüşümlü başkanlığı kabul etmediğini savundu ve bunun eşitliği kabul etmemeleri anlamına geldiğini söyledi.

Özgürgün Rum Yönetimi’nin iki kesimliliği, varılacak anlaşmanın  Avrupa Birliğinin birincil  hukuku olma prensibini, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünü kabul etmediğini de iddia etti.

Özgürgün, “Orada zaten dur! Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünü sen kabul etmiyorsan hiç bir şey anlaşılmış sayılmaz. Türk askeri gidecekmiş, yerleşikler gidecekmiş! Senin yerleşikler dediğin benim vatandaşlarımdır. Bunlar 1974’te 1571’de, 1800’lerde, 1990’larda gelmiş fark etmez. Hepsi de benim vatandaşımdır. Sen onlara herhangi bir sıfat yapıştırarak ‘bunlar geri gidecek’ diyemezsin! Bu durumda benim eşitliğim ortadan kalkar. Ortadan kalktığı gibi seninle anlaşma yolu da ortadan kalkar. Bunlara UBP kesinlikle ‘evet’ demez” diye konuştu.

UBP’nin bu ideolojisinden kesinlikle bir santim geri adım atmayacağını belirten Özgürgün, “Bazıları UBP’nin CTP ile hükümet kurarak fikir değiştirdiğini söylediklerini belirterek; “Öyle bir şey yoktur. Sayın Talat’la da konuştuk ve şu prensipte anlaştık. Her iki parti de hem kurultay kararlarıyla, hem de bugüne kadar geliştirdiği görüşlerini savunmakta serbesttir. Koalisyon ortaklığı demek, bunlardan vazgeçmek demek değildir. CTP de kendi görüşlerini savunmakta serbesttir” dedi.

DÜRÜST

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de yaptığı konuşmada, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün 31 Ekim 1 Kasım tarihlerinde yapılacak olan UBP kurultayı ile ilgili olarak hiçbir şey konuşmadığını, bunun partiye zarar vermekten kaçınmasından kaynaklandığını belirtti.

Dürüst söyle konuştu:

“Sayın Özgürgün üç tane büyük güzellik yaratmıştır. Birincisi 20 yıldan beri geçilmeye çalışılan ama başarılamayan tek üyelik sistemine taşındı. Üyelik telaffuzunu en başta Sayın Dr. Derviş Eroğlu abimiz, sonra İrsen Küçük abimiz yapmışlardır. 1400 üyenin oy kullanacağı kurultayımızı Sayın Genel Başkanımız 9.000-10.000’lere taşımıştır. Daha sonraki aşamada bu 25-30 binlere çıkacaktır. Bu bir açılımdır. Bu partinin halkla kucaklaşmasıdır. Başkanımızın bu konuda ortaya koyduğu bir cesaret vardır. İkincisi ise ‘ilk seçimde UBP’yi sandıktan birinci parti olarak çıkaramadığım takdirde istifa edeceğim’ demişti. Bundan daha büyük bir yücelik olabilir mi? Genel Başkanımız bunu defalarca söylemiştir.  Üçüncüsü ise, Genel Başkanımız tarihimizde bir ilki başarmıştır. Hani birileri ‘CTP’ye koltuk değneği oldunuz’ derler ya! O da bir reformdur. Memleket adına 39 milletvekili ile bu ülkedeki sorunları çözebilmek adına CTP ile bir koalisyon oluşturduk ve 5+5 olarak eşit olarak oluşturduk. Geçmişte hatalar yaptık! Hepimiz hata yaptık. Ama bundan sonra hata yapmamak adına bütün aday olan arkadaşlarımızı da kucaklayacağız. Birbirimizi daha çok kucaklayarak birlikte yürüyeceğiz. Çünkü UBP, Ulusal birliğin, beraberliğin simgesidir. Unutmayalım ki bu ülkede ‘KKTC Devleti’ denildiği zaman bizim partimiz vardır. “Anavatanımızın nefesi bu topraklarda eksilmesin” diyen partimiz vardır. Ezan sesinin bu topraklarda eksilmemesini isteyen partimiz vardır.”