ÖZGÜRGÜN: “BÜTÜN SIKINTILAR HÜKÜMETİN BÜTÇESİ GEÇTİKTEN SONRA MUTLAKA AŞILACAKTIR”

“EĞER BAŞARAMAZSAK BEN PARTİMİZİ HÜKÜMETTEN ÇEKERİM VE HEMEN ERKEN SEÇİM İSTERİM”

Özgürgün’e ziyaretleri sırasında UBP Genel Sekreteri, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Milletvekilleri Ahmet Kâşif, Dursun Oğuz ve Erdal Özcek, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Güneş Güneşoğlu ile UBP Gazimağusa İlçesi Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, ziyaret ettiği köylerde, Kıbrıs konusu, su konusu, Hükümet konusu ve yapılacak olan UBP Olağanüstü Kurultayı ile ilgili bilgiler verdi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Hüseyin Özgürgün konuşmalarında “Hükümetimiz bugün itibarıyla iyi gitmektedir. Ülkede birçok sıkıntı vardır. Bu sıkıntılar da bu hükümetin bütçesinin geçmesinden sonra mutlaka aşılacaktır. Biz tüm sıkıntıları aşmak için hükümete ortak olduk. Bu ülkenin en büyük iki partisinin kurduğu bir hükümet ve 39 milletvekilli, %75’i temsil eden bir hükümet! Böyle bir hükümet sorunları çözemezse niye hükümet oldu?”  dedi.

Ocak ayından itibaren bütçenin geçmesiyle bütün sorunları aşacaklarına ve tüm kesimleri rahatlatacaklarına inandığını söyleyen Özgürgün, “Eğer başaramazsak ben partimizi hükümetten çekerim ve hemen erken seçim isterim. Çünkü böyle bir hükümetin başaramama lüksü yoktur” diye konuştu.
UBP’nin CTP ile hükümet kurmasını bazı kesimlerin eleştirerek, UBP’nin ilkelerinden vazgeçtiğini ima ettiklerini belirten Özgürgün, “Bu yanlıştır. Bu doğru olamaz. UBP dün ne ise bugün de odur, dün ne söylemişse bugün de arkasındadır. Kıbrıs’ta herhangi bir anlaşma olacaksa bizim olmazsa olmazlarımız vardır. Bir anlaşma olacaksa İki kesimlilik, iki eşit devlet ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi şarttır. Bunların olmayacağı bir anlaşmaya UBP hiçbir zaman onay vermeyecektir. Bunu bir kez daha belirtmek isterim”  ifadelerini kullandı.

Özgürgün, su konusuna da değinerek; “Biz su konusunda Anavatanımız Türkiye’ye bir kez daha şükranlarımızı sunarız. Bu Kıbrıs Türkü’nün 40-50 yıldır beklediği bir şeydir. Anavatanımız Türkiye 1 Milyar 600 Milyon Dolar harcayarak bu suyu adamıza ulaştırmıştır. Bu su ile adamız hayat bulacaktır. Bu suyu ‘Zehir içerim ama Türkiye’nin suyunu içmem’ diyen Başpapaz da yakında içecektir, bunu hep birlikte göreceğiz. Su dağıtımı konusunda bazı söylentiler, talepler ve öneriler vardır. Bu konu oturulur konuşulur ve anlaşılır. Önemli olan suyun gelmesiydi. Artık su gelmiştir. Anavatanımıza teşekkür ederiz” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN PARTİMİZİN KAZANMASIDIR”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün 31 Ekim 1 Kasım tarihlerinde yapılacak olan UBP Olağanüstü Kurultayına da değinerek; “Geçtiğimiz hafta sonu İlçelerimizde yapılan kongrelerimizde toplamda 5000 civarında üyemiz oy kullanmışlardır. 10 bine yakın üyemizin en az 6000’inin bu kurultayımızda oy kullanacağına inanıyorum. Önemli olan bu kurultaya katılımdır. Ben 2000 kişinin katılacağı ve benim 1001 oy olarak seçim kazanacağım bir kurultayı değil, 10 bin kişinin katılacağı ve ben 4500 oy alsam ve kaybetsem bile böyle yoğun bir katılımın olacağı kurultayı yeğlerim. Benim kazanıp kazanmamam önemli değildir. Önemli olan partimizin kazanmasıdır. Ben bu kurultayımızın başarılı geçeceğine ve partimizin kazanacağına inanıyorum” dedi.

ATUN:  “ÖZGÜRGÜN GENEL BAŞKAN OLMAZSA BEN GÖREVİ DEVREDECEĞİM”

UBP Genel Sekreteri, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da yaptığı konuşmada, CTP-UBP Hükümet kurulurken, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün herhangi bir makam talep etmemesinin bir feragat olduğunu ve makam peşinde olmadığını ispat ettiğini söyledi.

Atun, “UBP Kurultaya gidiyor ve burada bir Genel Başkanlık seçimi de olacak. Partimiz tarihinde yedi aday ile Genel Başkanlık seçimine gidiyor. Ben buna saygı duyarım, takdir yüce Ulusal Birlik Partililerindir” dedi.

Sunat Atun, Genel Başkanlığa aday olan Milletvekillerinin CTP-UBP Hükümeti kurulurken bakanlık istediklerini ve bakanlık alamayınca Genel Başkanlığa aday olduklarını savunarak, şöyle konuştu:

“Bu arkadaşalar kendi aralarında anlaşmışlar ve biri kazanırsa Başbakan Yardımcılığını isteyecekmiş, diğerlerini de bakan yapacaklarmış diye duyumlar vardır. Madem öyledir sizin gibi onurlu ve şerefli UBP tabanın, haklı duruşu, onurlu duruşu olan, makam talebi olmayan Genel Başkanımız Hüseyin Özgürgün’ün yanında olduğumu ben buradan sizlerin önünde bir kez daha söylüyorum. Sayın Özgürgün bu kurultayımızda yeniden Genel Başkanımız olmazsa ben bu akşam sizin huzurunuzda yeniden ilan ediyorum, Sayın Hüseyin Özgürgün seçilmezse ben de ertesi gün görevi devredeceğim.”

GÜNEŞOĞLU: ”PARTİMİZ ÖZGÜRGÜN İLE DAHA DA YÜCELECEKTİR”

UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Güneş Güneşoğlu da yaptığı konuşmalarda, UBP’nin her gün gençleştiğini, her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade ederek; “Genel Başkanımız Hüseyin Özgürgün ile partimiz daha da yücelecektir. Biz Genel Başkanımıza inanıyor ve güveniyoruz. Bu kurultayımızda da Sayın Genel Başkanımız Hüseyin Özgürgün’ün yeniden genel başkan olacağına yürekten inanıyoruz. Çünkü partimizin ona ihtiyacı olduğunu tüm partililerimiz bilmektedir. Güzel günler bizi beklemektedir” dedi.