Özersay'dan açıklama: "Arabanızın Dörtlülerini Yakın"

Geçtiğimiz hafta halkın ve Toparlanıyoruzun girişimleriyle başlatılan çöp girişimleri Lefkoşa Türk Belediyesinde bir sarsıntı meydana gelmesine neden olurken, bu kez hareketin öncüsü Kudret Özersay yeni bir girişim daha başlattı. Herkesi bu kez ülkedeki siyasi, idari ve yerel yönetimler bağlamında karşı karşıya kaldığımız yozlaşmaya karşı tepki göstermeye ve bunu da işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde arabalarının dörtlülerini yakarak yapmaya davet eden bir etkinlik organize edildi. Bu sabah başlayan ve önümüzdeki günlerde her gün devam edecek olan eylemle ilgili olarak Kudret Özersay'ın sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı açıklama şu şekilde:

“Dörtlüleri #HADEYAK”

Hergün OTURDUĞUN YERDEN tepkini koy!
Hergün işe giderken ve iş çıkışında,ülkedeki karanlığı aydınlığa çevirme YOLUNDA arabanın dörtlülerini YAK!

Yozlaşmış kötü yönetime, şeffaf ve hesap verebilir olmayan siyaset, bürokrasi ve yerel yönetim anlayışına karşı bir farkındalık yaratmak, BAKIP DA GÖRMEYEN, GÖRMEK İSTEMEYEN siyasilere (ister iktidarda ister muhalefette olsun), kendi irademize dayalı bir yönetim anlayışını esas almaları ve halkın çıkarına uygun icraat yapmaları ya da yapamıyorlarsa/yapmıyorlarsa bırakıp çekilmeleri yönünde bir mesaj göndermek amacıyla iş çıkış saatlerinde arabalarımızın DÖRTLÜLERİ YAKIYORUZ. Yönetmeye aday olduklarını iddia edenlere, düzgün yönetmek için gereğini derhal #hadeyap diyoruz. Pazartesi iş çıkış saatinde Dörtlüleri #hadeYAK!
5 Kasım Pazartesinden itibaren HER İŞ GÜNÜ...
Yarın sabah başlıyoruz! Arabalarımıza koymak üzere diyez işareti de takmak isteyenler yarından itibaren Toparlanıyoruz Merkez'den bu diyez işaretlerini tedarik edebilirler (2279993)