Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın genel başkan seçildiği günlerde MYK’ya atadığı BRTK Yönetim Kurulu Başkanı ve BRTK eski genel müdürlerinden Özer Kanlı, partinin özellikle HP ile koalisyon kuramamasının sorumlusu olarak gösterilirken, UBP’den de, BRTK’dan da uzaklaştırılacağı ileri sürüldü.

KOALİSYONU ENGELLEMİŞ

UBP’de neredeyse herkesle kavgalı olan Özer Kanlı’nın, Kudret Özersay ile küs olduğu ve HP ile koalisyonu engelleyen ve UBP’li üç milletvekili ile hareket eden kişi olarak kabul edildiği iddia edildi. UBP yönetiminin, “Seçilmiş bir üye olmayan Özer bey gidecek, kendisini MYK’ya atayan Cumhurbaşkanı ile bu konuyu konuştuk” dediği öğrenildi.

HERKESLE KAVGALI

Partide Hasan Taçoy ve grubu ile Kanlı’nın MYK’daki tüm üyelerle ya kavgalı olduğu ya da mutlaka geçmişte kavga ettiği belirtildi.

KURULTAY BİLMECESİ

Öte yandan UBP’de hala 12’nci Olağanüstü Kurultay’ın ne zaman yapılacağı, hatta yapılıp yapılamayacağı tartışmaları da sonuçsuz kaldı. Hükümet kurma çalışmaları, kurultay tartışmalarının önüne geçti. Partinin ileri gelenlerinin, Aralık ayının ilk haftası 12’nci Olağanüstü Kurultay’ın yapılması konusunda uzlaştığı, daha önce yeniden genel başkan adayı olacağını açıklayan Faiz Sucuoğlu ile çekilmesi yönünde temasların bu gün başlayacağı öne sürüldü.

ATAKAN, KANLI’YI YUMRUKLADI

Geçen hafta çarşamba gecesi hükümet pazarlıkları devam ederken bir grup UBP’ linin sarayda cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile buluştuğu ve büyük bir kavgaya şahit olduğu iddia edildi.

Kavgaya tanık olanların anlattığına göre; parti içinde istenmeyen adam konumundaki Özer Kanlı ve Avukat Savaş Atakan arasında geçmişteki bazı konuların yeniden gündeme gelmesi ile önce sözlü tartışma çıktı, tartışmaya Cemal Bulutoğulları’nın da dahil olması ile birlikte ortam iyice gerildi.

Sarayda yumruklar konuştu. Atakan, Özer Kanlı’yı yumrukladı. Bu esnada sarayın korumaları Cumhurbaşkanı Tatar’ı odadan çıkarırken, diğer korumalar da kavgayı daha da büyümeden sonlandırdı.