Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde özel gereksinimli öğrencilerin taşınması ve merkezin sosyal, kültürel ve eğitim etkinliklerinde kullanılması amacıyla Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından alınan özel engelli otobüsü, imzalanan protokol ile Gazimağusa Belediyesi’ne teslim edildi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yapılan protokolü imzaladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, “Özel gereksinimli öğrencilerin taşınması,engelli öğrencilerin taşınabilmesi için 2 özel yapım otobüs almıştık bu hizmetlerde kullanabilmesi için ilkini Yenierenköy Belediyesine teslim etmiştik, ikinci otobüsüde belediyenin özverisi ile kullanımını sağlayarak özel gereksinimli öğrencilerin ulaşımını ihtiyaçlarını kolaylaştırmak adına bu otobüsümüzü de Gazimağusa Belediyemize bugün teslim ediyoruz. Bundan sonraki yönetim anlayışımızda yanlız başmıza hareket etmek yerine, yerel otoriteyle işbirliğini geliştirerek, herkes kendi bulunduğu konumda elini taşın altına koyarak halkımızın refahına, mutluluğuna, hayatının kolaylaşmasını vizyon edinip bu anlamda Yenierenköy Belediye Başkanı ve Gazimağusa Belediye Başkanı çok özverili bir şekilde ortaya koydukları için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, “Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve Gazimağusa Belediyesi istişare içinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Yerel idare olarak belediyeninüstüne düşen ne varsa okullarda yaptığımızı bundan sonrada yapacağımızı söylemek istiyorum. Bu çerçevede bölgemizde bulunan Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde çocuklarımızın kullanabileceği özellikli bir aracıBelediyemize Bakanlık tarafından tahsis edilmesi ve verilmesi bu amaç için özellikle engelli çocukların taşınması adına çok faydalı olabilecek bir aracı belediyemize kullanım için verilmesi bölgemizde büyük bir rahatlık sağlayacaktır. Bu anlamda da çok teşekkür ederim” dedi.

Açıklamaların ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter teslim edilen özel engelli otobüsünü incelediler. (MHA)