2 Demokrat Parti (DP) Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci, partiden UBP’ye katılımın sadece iki belediye Meclis üyesi ile sınırlı olduğunu belirtti.

Özdeğirmenci, “Bunun haricinde Demokrat Parti’ye kayıtlı hiç bir üyemizin Sayın Başbakan’ın iddia ettiği gibi UBP’ye geçmediğini belirtirim. Bunun aksini iddia edenleri iddialarını kamuoyu önünde ispata davet ederim” dedi.

DP Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci yaptığı yazılı açıklamada, “Demokrasiye ne kendi bünyesinde ne de ülke genelinde saygısı olmayan UBP zihniyetinin baskılarla ve yalan vaatlerle sanki ülke sorunlarından birini çözmüş gibi Esentepe Belediye Meclis üyelerinden iki kişiyi partisine katmakla Demokrat Parti’yi yıprattığını sanmaktadır” ifadesini kullandı.

“Halkın iradesini çalmaktan çekinmeyen ve kamuoyunun bu konudaki tepkisine kulaklarını tıkayan UBP yetkililerini ben de halkım adına kınıyorum” diyen Özdeğirmenci, transfer edilen iki belediye meclis üyesinin kurultay hesaplaşması nedeniyle kullanıldığını ve bu transferden nemalanan ve rant sağlayan siyaset simsarlarının olduğunu öğrendiğini de savundu.

(ŞEB/HÖ)